Melegburkolatot a konyhába? Igen, kerülhet vízálló laminált padló a konyába!

Címke: #padló

Függetlenül attól, hogy új épületről, vagy felújításról van szó: gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen padlóburkolatot válasszunk a konyhába. A klasszikus megoldást továbbra is a kőburkolatok jelentik, különösen a régi épületekben.

Ugyanakkor az egyre nagyobb, nyitott belső terek fénykorát éljük, így az egyéb helyiségekben népszerűbb választást jelentenek az olyan modern meleg padlóburkolatok, mint például a vinyl, a fa parketta vagy a laminált padló. 

A modern belső terekben egységesen megjelenő, burkolatváltás nélküli egyben úsztatott padlóburkolat tovább fokozza a tér nagyságát. Azonban megtörik a látvány, ha pl. a konyhába, vagy egyes helyiségekbe kénytelenek vagyunk más típusú padlóburkolatot választani a funkció miatt.

Pedig lehet, hogy csak néhány régi berögződéssel kellene leszámolnunk. Ugyanis a mai modern vinyl padlók, vagy laminált padlók ideális alternatívát jelenthetnek a konyhában, hiszen strapabíróak, könnyen takaríthatóak, és akkor sem kell aggódnunk, ha véletlenül kiöntünk valamit.

Vízálló laminált padló a konyhában

A laminált padló, mint ideális konyhai padlóburkolat

Először is azért, mert rendkívül könnyen kezelhető, gyorsan tisztítható, és a konyhai szennyeződések nyom nélkül eltakaríthatóak róla. A robusztus melamingyanta felület erős szennyezettség esetén akár acetonnal vagy hígítóval is tisztítható.

Az is mellette szól, hogy a parkettával vagy más fa padlóval ellentétben a laminált padlót a rendszeres tisztítás mellett nem kell külön gondozni, ápolni.

Ha nedvességtűrő laminált padlót választ, (ez a laminált padlók legújabb generációja), akkor már attól sem kell tartania, hogy egy kisebb csőtörés tönkreteszi a padlót. Műszaki szempontból ugyan nem teljesen vízállóak, mivel nagyrészt fából készülnek, de például az új Meister laminált padlók többsége 4, vagy 24 órás vízállósággal rendelkezik.

Ez azt jelenti, hogy a padlót borító nedvesség ezen időtartam alatt semmilyen kárt nem okoz benne, a panelek nem duzzadnak meg. Titkuk a csökkentett nedvszívó képességű hordozórétegben, és a szorosan előfeszített impregnált AquaStop élekkel rendelkező panelekben rejlik. A felületük pedig ugye eleve vízhatlan.

Vízálló laminált padló

A laminált padlók másik előnye, hogy nem tartalmaznak lágyítót, ftalátot vagy PVC-t.  Igazából a laminált padló a környezettudatos padlóburkolatok egyike, mivel 95% -ban természetes anyagokból áll.

telepítésük is sokkal könnyebb a járólapkhoz képest, a klikkrendszeres lerakással saját kezűleg, szakember segítsége nélkül leburkolhatjuk a konyhánkat. És kevesebb felfordulással is jár, mint egy átlagos burkolás.

Legyen szó akár egy garzonlakás kis konyhájáról, vagy egy nagy konyhaszigetről, a laminált padló minden konyhában jól mutathat. További előny, különösen a bérelt lakások esetében, hogy a változatos, modern dekorok között könnyen találunk megfelelőt az új lakás megjelenéséhez. 

Még nagyszerűbb, hogy akár egységes designt is választhat az egész lakásba, eltérő műszaki tulajdonságokkal. A nappaliba, és a szobákba a standard verzió kerül, a fürdőbe, vizes helyiségekbe és a konyhába pedig valamelyik vízálló kivitel.