Outdoor

Élvezze a szabadtéri élet varázsát a saját kertjében és teraszán!

Fedezze fel a szabadtéri élet örömeit, anélkül, hogy elhagyná otthonát! A saját kertje és terasza tökéletes helyszínt kínál a pihenéshez, kikapcsolódáshoz és a természet közelségének élvezetéhez. Miért utazna messzire, amikor az igazi szabadságot és kényeztetést otthon is megtalálja?

Termékeink lehetőséget teremtenek egy prémium kültéri élettér megteremtésére, ahol pihenhet és kikapcsolódhat, ahol közösségi élmények és családi programok várják, ahol kényelmesen dolgozhat, ahol testközelből élheti meg az évszakok váltakozását.

Tegye otthonát a kikapcsolódás és a feltöltődés helyszínévé!

A saját kertje és terasza megannyi lehetőséget rejt magában. Legyen az egy csendes olvasósarok, egy baráti összejövetelekre alkalmas terasz, vagy egy virágokkal teli kert – Ön dönti el, hogyan használja ki legjobban ezt a teret. Fedezze fel a szabadtéri élet örömeit, és alakítsa ki álmai kertjét és teraszát.

Lamellás pergola Tarasola Technic Pro

Pergolák

Fedezze fel a bioklimatikus és ponyvás pergolák varázsát, és alakítsa át a kültéri teret egy stílusos és pihentető oázissá! A pergolák alumínium szerkezete révén elegáns megoldást nyújtanak a napsütés és eső ellen, valamint védik teraszát télen a hó ellen. Hozzon létre egy különleges szabadtéri nappalit vagy étkezőt, ahol barátaival és családjával együtt minőségi időt tölthet.. A pergolák megóvják kerti bútorait az időjárás viszontagságaitól, így hosszabb élettartamot biztosítanak számukra. Tegye még meghittebbé pergoláját árnyékolókkal vagy függönyökkel, és teremtse meg saját privát pihenő helyét. Válasszon egy tökéletes pergolát, és élvezze a természetes árnyékot, az esztétikai érték és a kültéri kényelem harmóniáját.

Télikertek és üvegteraszok

Ismerje meg a télikertek és üvegteraszok lenyűgöző világát, és élvezze a természet közelségét egész évben! Ezek a modern megoldások lehetővé teszik, hogy otthona mindig világos és legyen, miközben folyamatosan energiát takarítanak meg.

Bővítse életterét egy stílusos télikerttel vagy üvegterasszal, amely új lehetőségeket kínál: használja nappaliként, étkezőként, irodaként vagy játszószobaként. A kültéri élményt a belső térben is átélheti, legyen szó reggeli kávézásról vagy esti vacsoráról

A télikertek és üvegteraszok modern megjelenést biztosítanak, növelik az ingatlan értékét, és nyugodt környezetet teremtenek a pihenéshez és kikapcsolódáshoz. Ideális barátok és család fogadására, közös étkezésekre vagy kisebb rendezvények megtartására.

Solarlux hőszigetelés nélküli télikert
Kültéri konyha, Freiluftküche

Egyéb kültéri életterek - konyha és kandalló

Az új és korszerű termékeknek köszönhetően kültéri életterek megteremtése során ma már több olyan funkciót is kivihetünk a szabadba, amelyek korábban nem voltak lehetségesek. Ilyen lehet például a szabadban történő főzés élménye, amihez a beltéri társakkal egyenértékű kültéri konyhák állnak rendelkezésre. De elérhető számos olyan bútor ill. tárolóeszköz, amelyek kényelmesebbé és komfortosabbá teszik a kintlétet. A hűvös estéken pedig jól jönnek a kültéri kandallók, amelyek hangulatot és kellemes meleget biztosítanak az esti beszélgetésekhez.  

Kültéri terek berendezése

A kültéri terek berendezésének tervezésekor a legfontosabb feladat, hogy pontosan meghatározza mi lesz az új élettér funkciója. Ez ugyanis alapvetően befolyásolja a döntést arról, hogy a bioklimatikus vagy a ponyvás pergola, esetleg az üvegterasz vagy a télikert lesz a legmegfelelőbb választás az új élettér kialakítására.

Ne feledje el a tervezéskor azt sem, hogy egy felállított pergola vagy egy üveg terasz berendezés nélkül csak egy üres, funkció nélküli szoba. Ez azt jelenti, hogy az új teret mindig a használati célnak megfelelő bútorzattal és eszközökkel kell berendezni. 

Komfortos és kényelmes tereket azonban csak úgy tudunk létrehozni, ha figyelünk ugyanazokra a szempontokra, mint amikor a lakásunk vagy otthonunk belső tereit tervezzük. Természetesen figyelembe kell vennünk, hogy külső térről lévén szó, a berendezésnek időjárásállónak kell lenni, hogy azok hosszú időn át megőrizzék eredeti szépségüket. 

A design és trendek a kültéren is ugyanolyan fontosak, mint a lakás belső tereiben. Egy a belső terekben luxus termékekkel felszerelt családi ház nem engedheti meg magának, hogy a külső terek igénytelen termékekkel és bútorokkal legyenek felszerelve. 

Példák a funkció és a berendezés összhangjára

Bioklimatikus pergola a medence partján

Tarasola Technic Pro lamellás pergola medence mellé

Ebben az esetben a pergola legfontosabb funkciója az árnyékolás és esetleg a berendezés eső elleni védelme. A pergola alatti tér berendezését korlátozhatjuk egyszerűen a napozáshoz vagy pihenéshez szükséges eszközökre. Így is szükségünk lehet azonban olyan tároló elemekre, ahol a kedvenc tárgyainkat (laptop, könyvek, párnák, stb) lerakhatjuk. De elhelyezhetünk itt egy étkezőasztalt, kerti ülő garnitúrát vagy akár egy komplett konyhát is. Egy ilyen összetett funkciókkal berendezett kültéri élettér előnye, hogy nem kell a lakás és a külső terek között szaladgálni, ha valamire szükségünk lesz (pl. egy szemüvegre, egy pohár italra, stb).

Kerti pergola a társasági élethez

Solarlux üvegtető kültéri konyhával

A kert valamely meghitt sarkában felállított pergola nagyszerű védelmet nyújt az időjárás szeszélyei ellen. Fontos, hogy a berendezést úgy állítsuk össze, hogy a családi vagy baráti találkozók alkalmával az együttlétet kiszolgáló valamennyi eszköz helyben legyen. Kiváló lehetőséget kínál ehhez egy kültéri konyha, ahol a vacsorához szükséges összes előkészületet és magát a főzést is megoldhatjuk. A kellemes hangulatról a jó italokon kívül a konyhába integrált kültéri kandalló gondoskodik.

Kültéri beszélgető sarok

Kültéri konyha, Freiluftküche

Sok esetben nem vágyunk semmi másra csak egy kellemes ülőgarnitúrára, ami köré ülve elhelyezkedhet a család vagy a barátok. Napnyugta után azonban gyorsan süllyedhet a hőmérséklet és jól esik egy kis meleg, amihez egy kültéri kandalló tökéletes megoldást kínál.  Nem csak a tűz melege, de annak hangulata is hozzájárul az önfeledt kellemes társalgáshoz.

Pergolát vagy üvegtetőt válasszak?

Ötletek, tippek, tanácsok a megfelelő terasz védelem kialakításához, hogy ne kövesse el a leggyakoribb hibákat.

Tovább a cikkhez »

 

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!