Harmonika ajtók

Harmonika ajtók – a toló ajtók alternatívái

A harmonikaszerűen összehajtható üvegajtók az Ön igényei szerint nyitják meg a tereket. A klasszikus tolóajtóval ellentétben az összecsukható üvegajtó egyes elemei teljesen oldalra hajthatók, keskeny szárnycsomagot alkotva, így nem marad sem fix üvegfelület sem pedig  átjáró keret a látómezőben. 

Akár erősen hőszigetelt elemként passzívházban, akár szigeteletlen változatként kültéri területen – az összecsukható üvegfal felhasználási lehetősége szinte határtalan. Győződjön meg a Solarlux harmonika ajtók kiemelkedő tulajdonságairól, melyet a funkcionalitás és a dizájn tekintetében számtalan nemzetközi elismeréssel díjaztak már. 

Harmonika ajtó Solarlux Ecoline- Highline

Alumínium harmonika ajtó - Ecoline és Highline

A Solarlux Ecoline és Highline típusú alumínium harmonikaajtó egyedülállóan elegáns megoldás azoknak, akik szeretnék összekapcsolni a funkcionalitást és a stílust.

A Solarlux aluminium harmonika ajtók valóságos mérnöki csodák, melyek rendkívül modern és precíz mérnöki megoldásokon alapulnak. Az alumínium keretek nagyon tartósak és könnyűek, miközben maximális stabilitást és megbízhatóságot nyújtanak. Ezáltal az ajtó sima mozgást és hosszú élettartamot biztosít.

Fa harmonika ajtó - Woodline és Combiline

A Solarlux Woodline és Combiline típusú fa ill. alu-fa harmonika ajtók azok számára jelentenek megoldást akik a funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a természetes anyagokra és élvezni akarják a gyönyörű fa felületek meghitt melegségét. 

A Woodline és a Combiline ajtók felületét teljesen a saját igényeihez és az otthona stílusához igazíthatja. Válasszon a különböző fafajták és felületkezelések közül, és lépjen be egy olyan világba, ahol a funkcionalitás és az esztétika tökéletes harmóniát alkotnak egymással.

Fa harmonika ajtó, Solarlux
Harmonika ajtó, Megaline

Alumínium harmonika ajtó - Megaline

A Solarlux Megaline típus az igazi extravagáns építkezőknek készült, akik építészetileg valami különlegeset szeretnének létrehozni. Nagy szárny magasságok, és szélességek, lenyűgöző méretek – ebben rejlik  a Megaline egyedülállósága.

Ezzel az alumínium harmonika ajtóval nem csak az otthona nyeri el a kívánt modern stílust, de Ön is élvezheti a kényelmet és a praktikusságot. A gigantikus méretű ajtószárnyak egyetlen mozdulattal nyithatók, miközben meghittség és elegancia sugárzik belőlük.

TIPP-Toló vagy harmonika ajtót válasszon?

Összefoglaltuk, hogy mi a különbség a tolóajtók és a harmonika ajtók között, és, hogy mikor melyiket érdemes választania.

Tovább a cikkhez »

A harmonika ajtók előnyei

Miért válasszon harmonika ajtót?

A hazai építészeti gyakorlatban a harmonika ajtók alkalmazása a termék viszonylagos ismeretlensége miatt nem túl elterjedt. Pedig ott, ahová megszokásból tolóajtókat terveznek be, ott minden esetben érdemes megvizsgálni, hogy nem előnyösebb-e egy harmonika ajtó beépítése.

A harmonika ajtó választása toló ajtó helyett az alábbi esetekben lehet indokolt:

  • Egy viszonylag keskeny, max. 3 méter szélességű nyílás esetében tolóajtó esetén az átjárható méret mindössze 1,5 m. Ezért, ha nagyobb felületet szeretnénk nyitni, akkor a harmonika ajtó választása indokolt.

  • Ha 8-10 méter szélességben szeretnénk kinyitni a homlokzatot, akkor ezt tolóajtókkal nem oldhatjuk meg (pl. egy vendéglátó ipari homlokzat, vagy belső medencetér). Egy harmonika ajtóval akár 14 m szélességű homlokzat is megnyitható.

  • A nagy szárnyméretekből adódó nagy súlyok miatt az ajtó nyitása és csukása gyerekeknek, de akár kisebb fizikumú felnőttek számára is nehézséget jelenthet. Állandó közlekedésre egy tolóajtó mozgatása nem praktikus. Egy harmonika ajtón mindig kialakítható egy gyakori közlekedésre alkalmas nyílószárny.

  • Amennyiben az ajtó nyitott állapotában teljes átláthatóságot szeretnénk, akkor a harmonika ajtó ideális választás.

  • A beépítés és az anyagmozgatás szempontjából nehezen megközelíthető helyeken célszerű a harmonika ajtók alkalmazása, mert a tolóajtók mozgatása igen költséges, de akár lehetetlen is lehet.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!