Vízálló parketták

Üdvözöljük a hibrid padlók egyedülálló világában! Fedezze fel a piac legellenállóbb fa parkettáit, melyek nemcsak elhozzák otthonába a természet varázsát, de páratlan tulajdonságaiknak köszönhetően hosszú éveken keresztül megőrzik az eleganciát és az eredeti szépséget.

A Hywood parketta valódi fából készül, azonban mégsem olyan, mint egy normál fa parketta. A Hywood elképesztően ellenálló padlóburkolat, mégsem design padló és pláne nem műanyag. A Hywood egy igazi 21. századi hibrid, amely egyesíti a valódi fa természetességét és a design padlóburkolatok leghasznosabb tulajdonságait. 

Választékunkban megtalálhatók a modern stílusú parketták éppúgy, mint az időtlen klasszikusok, így biztos lehet benne, hogy megtalálja az Ön lakásába tökéletesen illő megoldást. 

Ha Ön imádja a fa természetes szépségét, de tart az igénybevétel okozta  sérülésektől, akkor a Hywood tökéletes választás az Ön számára. Fedezze fel az újgenerációs parketták világát velünk, és hozza létre álmai otthonát a természet erejével és szépségével!

Vízálló parketta programunkat Németország vezető gyártójától, a ter Hürne cégtől állítottuk össze, így annak minden darabja Made in Germany.

Vízálló parketta, Hywood Classic kollekció

Vízálló parketta - Classic kollekció

A Hywood vízálló parketták világában már a Classic kollekció esetén is nyugodtan felejtse el az eddig ismert korlátokat. A Hywood padlólapok mind designban, mind pedig műszaki tulajdonságokban messze túlmutatnak a fa parketták eddig ismert jellemzőin. A lenyűgöző 2197 mm hosszúságú Landhaus padlólapok 233 vagy 205 mm szélességben vonzzák a tekintetet. A kínálatban a lakberendezési trendek középpontjában álló tölgy, dió és kőris fa fajták találhatók. 

A Classic kollekció 25.300 ,- Ft/m2 +ÁFA  ártól kapható. 

Vízálló parketta - Noblesse kollekció

A Hywood  parketta Noblesse kollekciója, ha lehet, még egy lapáttal rátesz arra, hogy igazi úri lakókomfortot teremtsünk. A lenyűgöző 2375 mm hosszúságú padlólapok különösen nagy méretű helyiségekben mutatják meg igazi szépségüket.

A Classic kollekció Landhaus méretű padlólapjaihoz hasonlóan az extra matt megjelenés is kiemeli az európai tölgy természetes szépségét.
A Noblesse kollekció 25.300 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Vízálló parketta, Hywood, Noblesse kollekció

Miért tartunk a fa parketták sérülékenységétől?

A vásárlási szokások kutatásai alapján a vásárlók több, mint fele a legnemesebb , legnagyobb presztízsértékű padlóburkolatot, azaz valódi fa parkettát szeretne vásárolni a lakásába. A relatív magas bekerülési ár és a parketta sérülékenysége miatti félelmek miatt azonban sokan végül olcsóbb, ellenállóbbnak gondolt burkolat mellett  döntenek.

Milyen félelmek vannak a fa parkettával szemben?

Ha egy vásárlótól megkérdezzük miért fél fa parkettát választani, akkor többnyire az alábbi válaszokat kapjunk.

  • Könnyen  karcolódik
  • Erő hatására (leeső tárgyak, női cipő sarok) könnyen benyomódik
  • A fugák és pórusok érzékenyek a szennyeződésekre
  • Nem bírja a nedvességet
  • Magas a bekerülési ár

Nos a Hywood padló megjelenésével mindez a múlté! A legújabb feljesztésű Hywood fa padló esetén nem kell többé félni a fenti hiányosságoktól.

A Hywood fa padló megjelenésben 100% fa, ellenáll a víznek, kiemelkedően ellenálló a karcolásokkal, valamint a felületi sérülésekkel szemben, és nem gyűjti magába a szennyeződéseket sem, ráadásul az ára is megfizethető.

Ha Ön is rajong a fáért, ugyanakkor nem szeretne kompromisszumot kötni a funkcionalitás terén, akkor a Hywood fa padlót Önnek tervezték!

A Hywood vízálló parketta kiemelkedő tulajdonságai

Kiemelkedő kopás és karcállóság

Az extrém kopás és karcállóságot nagy részben a porított fa és gyanta keverékű hordozó réteg biztosítja, azaz a Wood Powder® technológia, melynek során magas hőmérsékleten és nagy nyomáson préselik azt össze a fa koptató felülettel. Az új technológiának köszönhetően a Hywood parketta kopás és karcállósága a legjobb design padlókkal vetekszik.

Az alábbi képen néhány padló típus és a Hywood fa padló benyomódás tesztjének eredménye látható. Jól látszik, vagyis szinte alig látszik a Hywood felületén az okozott sérülés.

Vízálló fa parketta ütésállóság

Ugyancsak érdekes a karc teszt eredménye. ahol a Hywood lényegesen jobban teljesít, mint a hagyományos fa parketta vagy a vinyl padló. A karcállóság már-már a prémium laminált padlóét közelíti.

Vízálló parketta Hywood karcállóság

Könnyű tisztíthatóság

A hagyományos fa parketta pórusaiba az eltelt évekkel arányosan egyre több és több szennyeződés rakódik le, amely teljesen elcsúfítja a felületet és nem is túl higiénikus. 

A Nature Protect® egy rendkívül strapabíró speciális bevonat, ami lezár minden pórust a fa felületén, így a szennyeződések nem tudnak megtapadni benne.

Vízálló parketta, HywoodVízállóság

A Hywood legnagyobb előnye a vízzel szembeni ellenállóság, mert  ez a fa padló tényleg ellenáll a víznek!

Említettük, hogy a fa padlók legnagyobb ellensége a víz. Ironikus módon, a tisztán tartáshoz szükséges felmosással  (ami a hagyományos fa padlók esetében inkább alaposan kifacsart nedves törlés) oszlathatjuk el a legjobban a pórusokba a szennyeződéseket, amik aztán idővel egyre jobban láthatóvá válnak.

A fenti képen egy hagyományos fa parketta és annak felületi lakkozása látható. Jól látszik, hogy a lakk nem hatol le a pórusok aljára, így ott nem védi a fát a szennyeződéstől. Alul a Hywood lakkozása teljes egészében kitölti a pórusokat. A jobb oldali képeken pedig az látszik, hogy a hagyományos lakkozású fa padló a szennyeződés hatására csúnyán elszíneződik.

A Hywood vízállóságát a Dureco padló esetében már megismert Aqua Seal® technológia biztosítja. Mivel fáról beszélünk, nem arról van szó, hogy „akváriumot” csinálhatunk belőle, hanem arról, hogy a rendeltetésszerű használat során előforduló vízterhelést károsodás nélkül kibírja.

Így például a fürdőszobában vagy a konyhában kiömlő víz nem fogja károsítani a Hywood fa padlót, amennyiben a vizet 24 órán belül eltávolítjuk a felületről. Mindezt természetesen a 24 órás NALFA-teszt is igazolja. Ennek köszönhetően a Hywood vizes helyiségekben is (pl. fürdőszoba, konyha, stb) alkalmazható

Fa parketták padlófűtésre

Az általunk forgalmazott Hywood fa parketták a gyártói utasításokban leírt lerakási technológia betartása mellett alkalmasak padlófűtésre. A padlófűtés témában olvassa el cikkünket, melyben leírtak fa parketta esetén is érvényesek.  

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!