CPL Ajtó

A fa ajtók között napjaink lakásépítésében kétségkívül a CPL ajtókat alkalmazzák a leggyakrabban. Köszönhető ez egyrészt a CPL ajtók rendkívül kedvező tulajdonságainak, másrészt pedig a kiváló ár-érték aránynak.

A CPL egy mesterségesen előállított műanyag felület, melynek kedvezői tulajdonságai alkalmassá teszik ajtó felületként való alkalmazásra. A CPL egyik nagy előnye, hogy színtartó, ezért hosszabb idő alatt sem veszít a színéből. A víznek nagymértékben ellenáll, ezért rendkívül könnyen tisztítható. Ajtófelületként ütés,- és karcálló, így a mindennapi használat okozta sérülésekkel szemben rendkívül strapabíró.

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a legtöbb CPL ajtó bizony nem szép. A két leggyakoribb kifogás velük szemben, hogy az ajtólap felülete műanyag hatású valamint, az ajtóéleken az élfólia illesztésénél rések láthatóak.

Az általunk forgalmazott CPL ajtók esetében azonban nincs így. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy melyek azok a részletek, amelyek egy CPL ajtót széppé varázsolnak és alkalmassá teszik azokat exkluzív prémium környezetben való beépítésre is.

Különlegesen szép CPL felületek beltéri ajtóhoz

Különlegesen szép CPL felületek

Amikor egy CPL ajtóról ítéletet mondunk, akkor a legelső szempont az, hogy annak felülete mennyire műanyag hatású. A fautánzatú ajtók esetén szempont a természetellenes csillogás, a felületen megjelenő faerezet élethűsége vagy az erezet természetes struktúráltsága. Végső soron egy ajtó szépsége szubjektív értékítéleten alapul, de ha valaki ezen szempontok alapján vizsgál egy-egy ajtót, akkor jó eséllyel meglátja a különböző gyártmányok árában visszatükröződő minőségbeli különbségeket.

További részletek a felületekről

Esztétikus és tartós élkialakítás CPL ajtókon

A beltéri ajtók élei a legjobban igénybevett felületek. A mechanikai behatások (súrlódás áthaladás közben), a hőmérsékleti hatások (kéz érintése csukás és nyitás közben) idővel látható károsodásokat okoznak az ajtó élein, ha azok nem megfelelő technológiával és nem kellő gondossággal kerülnek kialakításra. A Mantu CPL ajtóknál többféle, bevált élkialakítás közül választhat, melyek igazodnak az Ön által elképzelt lakberendezési stílushoz is.

További részletek az élképzésről  

Esztétikus és tartós élkialakítás CPL ajtókon
Design összhang beltéri ajtóknál

Design összhang

Az ajtó választás során egy nagyobb családi ház esetén sokszor igényként merül fel, hogy többféle felületű beltéri ajtóra lesz szükség. A nappali és lakótérben a legexkluzívabb furnéros faajtókra van igény, míg ez emeleti gyerekszobákban vagy az alagsori fitness és wellness szobákban a strapabíró CPL felület lenne előnyös. Mindeközben szükség lenne a látványos helyeken egy-egy üvegajtóra is.
Ezek az ajtók azonban nem lehetnek más-más stílusúak vagy formájúak. A design összhang azt jelenti, hogy a Mantunál kapható beltéri ajtó modellek nagy része létezik furnéros, CPL és üvegajtó változatban is.

Exkluzív CPL felületek

A kínálatunkban található CPL ajtók kivételes esztétikai megjelenést biztosítanak és bármely otthonban a lakberendezés ékkövei lehetnek. A széles design-, és színválasztéknak köszönhetően könnyen illeszthetők bármely lakberendezési stílusba.

CPL lakkfehér felületek

Időtálló, klasszikus választás, kiváló ár-érték aránnyal. Standard kínálatunkban kétféle fehér árnyalat (RAL 9010, RAL 9016) közül is választhat, mely által nagyobb szabadságot élvezhet a lakberendezésben.

Fa reprodukciók

A fa reprodukciók mindegyike szinte a megszólalásig hasonlít az eredeti fára, ezért élethűek és természetesek. Elrendezésben választható függőleges vagy vízszintes erezet, mellyel tovább hangsúlyozhatjuk a fa jellegzetes tulajdonságait.

Nano-matt CPL technológia

TOP design és kiemelkedő felületi tulajdonságok jellemzik ezt a kollekciót. A matt felületeken nem látszódnak a kéznyomok és érzéketlenek a karcolódásra is. Jól illeszkedik a modern, letisztult lakberendezési trendekbe és jól harmonizálnak a modern konyhabútor felületekkel is.

Fachwerk CPL – természetesség a legmagasabb színvonalon

Merüljön bele a Fachwerk CPL felületek csodálatos világába. Az exkluzív furnéros ajtók között igen népszerű Fachwerk kollekció belépő modellje a Fachwerk CPL. A Fachwerk természetes szépségét és a CPL előnyös tulajdonságait kombinálhatja ezzel a választással rendkívül kedvező árszinten.

Effekt CPL technológia

Korunk legújabb és legexkluzívabb CPL technológiáját mutatjuk be az EFFEKTWELT kollekcióval, melyek garantáltan mindenkiben kiváltják a “hűha” érzést és melyekkel a különleges strukturáltságnak köszönhetően egy kifinomult design-igényű környezetet teremthetünk.
A nyilvánvaló szépség sokszor csak második pillantásra tűnik fel. Az ajtó látványa függ ugyanis a fényviszonyoktól, illetve attól is, hogy milyen szögből nézünk rá. Garantáljuk, hogy akárhányszor téved a tekintete ezekre az ajtókra, mindig más látványban lesz része.

CPL ajtók élképzése

A CPL ajtók élképzése rendkívül fontos szempont a minőség megítélése során. Ez ugyanis mindig is egy gyenge pont volt a CPL ajtóknál, amelynek nem megfelelő kivitelezése gyorsan látható hiányosságokhoz vezet.

Falcolt ajtók

Smart élképzés Astra CPL beltéri ajtóknál
Smart élképzés

Élfóliázott, látható illesztési hézaggal megjelenő ajtóélek már csak a legolcsóbb árkategóriában találhatók. Jellemző az un. postforming élképzés, ahol az ajtólap felületét borító CPL lemezt hajlítják rá az ajtóélre. Ez műszakilag jó megoldás, azonban a jelentős mértékű rádiusz miatt kevésbé illeszkedik a modern, letisztult design trendbe.

A Mantu CPL ajtók prémium megoldásként a Smart2 él kivitelt kínálják, mely a következő kiemelkedő előnyökkel bír:

  • egyedi gyártástechnológia a hézag nélküli átmenetért
  • minden Mantu CPL felülethez választható
  • tökéletes haptikus tulajdonságok
  • kiemelkedően elegáns megjelenés
  • made in Germany by Astra
 

Nincs több leváló él a CPL ajtóknál

További információk a CPL ajtókról és az élképzésről.

Tovább a cikkhez »

 

Beltéri ajtó élképzés: null fuga
Null fuga

Síkban záródó ajtók

A síkban záródó ajtók szép és tökéletes kialakítása különösen nagy kihívást jelent a fehér és lakkozott ajtóknál, mivel az illesztési hézag ezeknél fokozottan látható. Ezen kívül az ajtó élét érő mechanikai hatások könnyen letéphetik az élfóliát az ajtó éléről, amitől a hézag még nagyobbá válhat.

Egy vadonatúj csúcstechnológia az un. null-fuga azonban elhozta a tökéletes megoldást.  Ezt a lézertechnikára alapuló gyártási módot alkalmazzuk a fehér CPL felületeknél (RAL 9010 és RAL 9016) és a Nano matt felületeknél is.

CPL ajtók modell és típus választéka

A CPL ajtók jól illeszthetők a legkülönbözőbb lakberendezési stílusokba. A Beltéri ajtóstílusok menüpontban számos további példát és kivitelt mutatunk be CPL ajtók beépítésére. További  megoldások talál a CPL üveges ajtókra és különféle tokmegoldásokkal beépített CPL ajtókra a linkekre kattintva.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!