Keret nélküli üvegajtók

Emóció és fény

A fény és az üveg iránti szenvedély valamint a designban és a funkcióban szerzett tervezési tapasztalat segítették a Licht & Harmonie üvegmanufaktúrát, hogy napjaink vezető rendszergazdájává váljon a keret nélküli üvegajtók prémium világában. Ha beltéri ajtókat keres az otthonába, fa és üveg ajtók közül is választhat. Bár a gyakorlatban a lakás legtöbb ajtaját fából választjuk ki, mindig érdemes elgondolkodnia, hogy egy-egy frekventált helyre inkább üvegajtó kerüljön. Lehetőleg oda, ahol át akarja engedni a fényt, mert az átláthatóságot részesíti előnyben a térhatárolással szemben.

Egy üvegajtó kiválasztásakor az egyéni formai elképzelések mellett fontos szerepet játszik, hogy több vagy kevesebb az igény az átláthatóságra ill. fényáteresztésre. Függetlenül azonban attól, hogy melyik üvegajtó modell mellett teszi le a voksát, egyben biztos lehet. Ha üvegajtót is választ az otthonába, akkor ott több lesz a fény és az életöröm.

A legmagasabb minőség, innovatív technológia és mesteri, egyedi design jellemzi a Mantu prémium üvegajtó kollekcióját, mely friss elegye a kreatív és visszafogott design-nak, és aminek bármelyik ajtó modellje kifinomult és szép részletekkel nyűgözi le a család minden tagját. Akár több átláthatóságra vagy több diszkrécióra van igény, ebben a kollekcióban mindenre talál megoldást.

Engedje el a fantáziáját és inspirálódjon a számtalan szebbnél szebb üvegajtó megoldásból, melyek az Ön otthonának is méltó díszei lehetnek.

Keret nélküli üvegajtó, geometrikus formák, Combinato

Keret nélküli üvegajtók - Geometrikus formák

A geometrikus üveg design időtállóan szép és a modern lakberendezés klasszikusai közé tartozik. A geometrikus formák sokoldalúan színezhetők, ezért teret engednek az egyéni törekvések megvalósítására is. Ezekkel a formákkal és mintázatokkal magával ragadó hatásokat érhet el, melyek tervezettnek és megnyugtatónak hatnak.

Keret nélküli üvegajtók - Dinamikus formák

A dinamikus üveg design egészen különleges módon visz életet az otthonába. A dinamikus formák és motívumok hatása mozgalmasságot és élénkséget teremt. Ezek az üvegajtók visszafogottan játékosak és meggyőzőek, miközben körbelengi őket a szenvedély és az életöröm.  

Keret nélküli üvegajtók, dinamikus formák, Ambiente
Keret nélküli üvegajtó, lenyűgöző formák, Alinea

Keret nélküli üvegajtók - Lenyűgöző formák

Jól ismert üveg motívumok újragondolt, színes köntösben – mindez a digitális kerámia nyomtatás csodájának köszönhetően. A kollekció színeiben visszaköszön az üvegajtó vasalatok és az alumínium tokok színválasztéka, úgymint az antracit, a bronz és a homokszín. Minden színárnyalat abszolút neutrális, ezért harmonikusan illeszthetők a legkülönbözőbb lakberendezési stílusokba.

Keret nélküli üvegajtók - Stílusos formák

A stílus nemcsak a formákban mutatkozik meg, hanem a megmunkálás minőségében is.Távol tartja magát a rövid életű divattrendektől és ösztönösen támaszkodik a megérzéseinkre. Fedezze fel az igazán stílusos üveg designt fém applikációkkal és horonymarásokkal fűszerezve. Ezek a megmunkálási módok visszafogottnak hatnak és lenyűgöznek a mesteri kidolgozásnak köszönhetően.

Keret nélküli üvegajtó, stílusos formák, Fenea
Keret nélküli üvegajtó, exkluzív formák, Blacklines

Keret nélküli üvegajtók - Exkluzív formák

Ezt a modell sorozatot a prémium minőségű exkluzív biztonsági üvegek és a speciális megjelenések párosítása jellemzi, kezdve a tükör hatású üvegajtótól egészen a nem átlátszó, fotó hatású kivitelekig. 

Keret nélküli üvegajtók - Egységes design

A Mantu keret nélküli üvegajtók egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy számos motívum megtalálható a furnéros és lakkozott fehér fa ajtó kollekcióban is. Ez lehetőséget ad a kiválasztott motívum végigvitelére az egész lakáson, függetlenül attól, hogy egy helyiségre fa vagy üvegajtót választ.

Keret nélküli üvegajtó, egységes design, Typ 103
Keret nélküli üvegajtó Lines Plus kollekció, Typ8

Keret nélküli üvegajtók - linesPlus kollekció

A jelenlegi linesPlus ajtó kollekció indusztriális stílusú üveg design és innovatív üvegtechnológiát kínál.  A linesPlus-t exkluzív anyagok és semleges színek jellemzik, amelyek harmonikusan beleolvadnak a környezetbe, vagy szándékos kontrasztot teremtenek.

A filigrán ajtókialakítás tökéletes térfelosztást biztosít, hogy megfeleljen a lakberendezési stílusok széles skálájának. Legyen szó stílusos indusztriális megjelenésről vagy elegáns, klasszikus bútorokról – a linesPlus lehetővé teszi a szobáról szobára való kialakítást, valamint mindig hatásos és tágas lakókörnyezetet biztosít.

Keret nélküli üvegajtók - TWIN

A tolóajtók a klasszikus ajtó modern alternatívái, és egyre népszerűbbek. Akár térelválasztóként, akár szobaajtóként, akár gardróbajtóként. Különösen az üveg tolóajtók biztosítanak kellemes átlátszóságot. A tolóüvegajtók használatával a szobák világosabbá és barátságosabbá válnak, mert a fény akadálytalanul terjedhet, hangulatos légkört teremtve.

Üvegajtó választékunk minden modellje kérhető tolóajtó kivitelben is.

Keret nélküli üveg tolóajtó Lista due
Keret nélküli üvegajtó, üvegfalak

Keret nélküli üvegajtók - Üvegfalak

A legelterjedtebb nyíló, forgó-, toló-, és lengőajtós megoldások mellett a Mantu az üvegfalak teljes skáláját kínálja Önnek. Nem számít, hogy egy előszoba elválasztó elemre van szüksége az otthonába, vagy egy térelválasztó megoldásra egy nyitott terű irodába, esetleg valamilyen speciális kivitelezésre a rendelőben, komplex „sarok kialakítást” is megvalósítunk Önnek, és megtaláljuk minden telepítési helyzetre a legjobb megoldást.

Érvek a keret nélküli üvegajtók mellett

Időtlen divat

A Licht & Harmonie üvegajtó motívumok függetlenek a rövidtávú divatirányzatoktól. Bármely design harmonikusan és időtállóan integrálható bármelyik lakberendezési stílusba. 

Hosszú élettartam

Időtálló szép megjelenés prémium minőségben – a Licht & Harmonie üvegajtók kiváló minőségű alkotó elemei garantálják a hosszú és problémamentes működtetést. Ne feledje az üveg egy ideális, már sokszor bizonyított építőanyag.

Funkcionalitás

Az ajtótól elvárt funkció meghatározza annak megjelenését is. A döntés a víztiszta vagy a szatinált üvegajtó között, nem csak ízlés kérdése. A víztiszta üveggel átláthatóságot és látványos egybefüggő tereket hozhatunk létre, miközben a szatinált üveg átengedi a fényt, de mégis alkalmas a terek szétválasztására.  

Könnyű tisztántarthatóság

Az üveg a mindennapi használat során mutatja meg igazi előnyeit. Felületi struktúrájának köszönhetően a leghigiénikusabb és legérzéketlenebb anyagok egyike. Például a vízet egyáltalán nem bánja, ezért rendkívül könnyen tisztítható. 

Élettel teli

A természetes fény növeli a lakókomfortot, kedvező hatással van a közérzetünkre. Az üvegajtók szépséget, exkluzivitást és több életörömöt visznek otthonába.

Keret nélküli üvegajtó részlet

Milyen üvegből készül a keret nélküli üvegajtó?

A keret nélküli üvegajtók kizárólag edzett üvegből (ESG) vagy ragasztott üvegből készülhetnek, melyek nem törnek szilánkosan. Edzett üveget használnak pl. a gépkocsi szélvédőjén is. Ez egy nagy szilárdságú üveg, mely kiválóan alkalmas beltéri ajtóként is. A ragasztott üveg két üveglap összeragasztásával készül, mely közé átlátszó fóliát ragasztanak, ami egy esetleges törés során nem engedi darabokra hullani az üveglapot.

Milyen lakberendezési stílusba illenek az üvegajtók?

Az üvegajtók bármely lakberendezési stílusban megtalálják a helyüket. Ritka, amikor egy lakást kizárólag üvegajtókkal rendeznek be, de az is ritka, hogy egy modern lakásba egyetlen üvegajtó sem kerül. Az üvegajtók leggyakrabban a konyhában, a folyosón vagy a nappaliban kapnak helyet. Az üvegajtók különböző stílusokba történő beépítésre számos inspirációt talál a weboldalunkon.

Milyen ajtótokot válasszon egy keret nélküli üvegajtóhoz?

A keret nélküli üvegajtók ugyanazokkal az ajtótokokkal szerelhetők mint a fa ajtók. Ha otthonába fa ajtót és üvegajtót is választ, akkor nálunk lehetősége van azonos tokszerkezeteket rendelni hozzá. 

Sőt, ugyanarra az ajtótokra felakasztható egy fa ajtó és egy üvegajtó is, ezért egy Mantu fa ajtó később bármikor üvegajtóra cserélhető. (Figyelem! Némi szakértelem azért szükséges hozzá.) A keret nélküli üvegajtókhoz fa és alumínium tokokat is kínálunk.

Keret nélküli üvegajtó és fa ajtó alumínium tokban
Fa és üvegajtó ugyanabban az alumínium tokban

Hangszigetelnek-e a keret nélküli  üvegajtók?

A gyakorlatban sokszor előfordul, hogy a lakás egy-egy pontján (pl. folyosó végén, átjárókban) a jobb átláthatóság vagy a jobb fényáramlás miatt nem helyeznek el ajtókat. A mindennapi élet során azonban zavaró lehet, ha a zajok és hangok szabadon áramlanak egyik helyiségből a másikba.  Ezeken a helyeken jó megoldás lehet egy keret nélküli üvegajtó elhelyezése. A fény és az átláthatóság megmarad, de korlátot szabhatunk a zajoknak. 

A VSG ajtók alkalmazásával a hangszigetelő fa ajtókéval azonos hangcsillapítási eredményt érhetünk el. 

Design összhang

Az ajtó választás során egy nagyobb családi ház esetén sokszor igényként merül fel, hogy többféle felületű beltéri ajtóra lesz szükség. A nappaliban a legexkluzívabb furnéros faajtókra van igény, míg ez emeleti gyerekszobákban vagy az alagsori fitness és wellness szobákban a strapabíró CPL felület lenne előnyös.

Mindeközben szükség lenne a látványos helyeken egy-egy üvegajtóra is.
Ezek az ajtók azonban nem lehetnek más-más stílusúak vagy formájúak. A design összhang azt jelenti, hogy a nálunk kapható keret nélküli üvegajtók számos motívuma megtalálható a furnéros, a festett és a CPL ajtó kínálatban is.

További részletek a bemutatóteremben »

 

TIPP- Hogyan tisztíthatóak az üvegajtók?

Sokan félnek az üvegajtóktól, mondván nehéz takarítani őket. Valóban így van? Cikkünkben választ talál kérdéseire. 

Tovább a cikkre »

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!