Laminált padló

ICO prémium

Ismerje meg a jövő laminátumát! A Mantu által forgalmazott laminált padlók nagyrészt biomasszából készülnek. A padlók fő alkotóeleme a fa alapú maglemez, melyet szorosan tömörített fa rostokból állítanak elő. A felhasznált ragasztó is nagyrészt a fából származó gyantából készül.

A padlókhoz felhasznált biomassza olyan fából származik, melyet nem lehet más célra hasznosítani, mint parketta, vagy bútor gyártásához. Így olyan erőforrásokat használunk fel, melyek máskülönben tönkremennének az erdőben vagy energiatermelésre használnák fel, ami a benne tárolt CO2-t a légkörbe bocsátaná. És egy köbméter fa akár egy tonna CO2-t is képes tárolni. 

A mi laminált padlónk ezért klíma-pozitív hatású. Ez azt jelenti, hogy kevesebb CO2-t használnak fel a gyártás során, mint amennyit az anyag a természetben tárol. A Mantu laminált padlók választásával Ön is hozzájárulhat a bolygónk megóvásához. Válasszon felelős megoldást és legyen részese a fenntartható jövőnek!

Laminált padló- Classic kollekció

Laminált padló - Classic kollekció

Az ICO prémium Classic kollekció klasszikus Landhaus méretű padlólapjait intelligensen tervezték, melyek számos okos funkciót kínálnak és új szintre emelik az életterét. A forradalmian új termékszerkezettől a felhasznált alapanyagokon át, az innovatív klikkrendszerig és vízzárásig.
Nagy jelentőséget tulajdonítunk a precizitásnak és a szakszerű munkának azért, hogy olyan terméket kínálhassunk, amely megfelel a minőségi és esztétikus padlóburkolatokkal szembeni elvárásainak.
A Classic kollekció 7.900 ,- Ft/m2 +ÁFA ártól kapható.

Laminált padló - Trend kollekció

Fedezze fel a Trend kollekcióban található Landhaus méretű padlólapok egyedi szélességét, ami rögtön szembetűnik a különlegességre fogékony megfigyelőnek. Ezt a trendi szortimentet vidéki kúriák és kastélyok széles padlólapjai inspirálták, hogy Ön az otthonában is meg tudja idézni ezeknek a hangulatát. Izléstől függően választhatja kedvenc laminált padlóját ebben a szélesebb formátumban is.

A Trend kollekció 8.800 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható.

Laminált padló, Trend kollekció
Laminált padló, Grand kollekció

Laminált padló - Grand kollekció

Válassza a hosszú Landhaus méret varázsát, amely vizuálisan kitágítja a teret és még szélesebbnek láttatja helyiségeit. Két méter hosszú padlólapjainkat két különböző szélességben kínáljuk. A keskenyebb változat karcsú és elegáns megjelenést kölcsönöz, a széles, hosszú padlólapok pedig tágas és modern atmoszférát teremtenek szobájában. A körbefutó látható illesztések hangsúlyozzák a különleges méretet, míg az elért kontraszt kiemeli az egyes lapokat a padlóképből. Fedezze fel, hogyan változtathatja meg otthona hangulatát a hosszú Landhaus méret segítségével!

A Grand kollekció 11.100 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Laminált padló - Herringbone kollekció

Ismerje meg Herringbone kollekciónkat, amely kilenc elegáns dekort kínál 665 x 133 x 10 mm-es formátumban. A tölgy dekorok lenyűgöző színjátékot nyújtanak – a halszálka mintázatot pedig a környező V-fúga tovább hangsúlyozza. Különlegessége, hogy a barkácsolók is könnyedén lefektethetik ezt a különleges padlót az egyedülálló SmartConnect HB csatlakozásnak köszönhetően 

A Herringbone kollekció 11.100 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Laminált padló, Herringbone kollekció

A laminált padló előnyei

  • Gyorsan lerakható
  • Bontás esetén könnyen és olcsón eltávolítható
  • Pénztárcabarát 
  • Nagy karc és kopásállóság
  • Úsztatott lerakási mód 
  • Padlófűtésre alkalmas
  • Könnyű tisztíthatóság

Mit jelent a kopásállóság a laminált padlóknál?

A laminált padlók tulajdonságai között mindig feltüntetésre kerül a műszaki tulajdonságok és a minőségi érvek között a kopásállóság. Azonban ha jól megfigyeljük a különböző gyártmányoknál a gyakorlatban mindössze háromféle kopásállósági értékkel találkozunk. 

  • A legkisebb 23/31 felhasználási osztályba sorolt laminált padlók kopásállósága  AC 4 kategóriájú. Az első szám a lakáscélú, a második a kisforgalmú irodai felhasználásra vonatkozik. 
  • A közepes 23/32 felhasználási osztályba sorolt laminált padlók kopásállósága  AC 5 kategóriájú. Az első szám a lakáscélú, a második ka közepes forgalmú irodai felhasználásra vonatkozik. 
  • A legmagasabb 23/33 felhasználási osztályba sorolt laminált padlók kopásállósága  AC 5 kategóriájú. Az első szám a lakáscélú, a második nagyforgalmú irodai felhasználásra vonatkozik. 

Látható, hogy mindhárom kategória kiválóan megfelel a lakáscélú felhasználásra, azzal a kitétellel, hogy az AC 5 kopásállóság jobb mint az AC4. Mivel a fenti értékek között nem érzékelhető nagy különbség, ezért sok gyártó hangzatos garanciális kitételeket is hozzáfűz az érveihez, mint  pl. a 30 év garancia.  

Strapabíró laminált padló

De mit jelent ez, és miért fog csalódni az, aki ez alapján választ laminált padlót? 

A gyártók garanciális feltételei között (az apró betűben) egyértelműen le van írva, hogy a garancia kizárólag a természetes kopásra vonatkozik. Vagyis arra, hogy ha Ön 30 éven keresztül jár zokniban vagy papucsban a laminált padlón, akkor a felülete nem fog 20 forintos átmérőben lekopni a magrétegig. Lássuk be ez nem az, amire a vásárló gondol. Vagyis, ha a gyerek végig tolja a matchboxot a laminált padlón, vagy a kutya előszeretettel rohangál rajta, akkor azon bizony mély karcok keletkeznek majd. 

Mit várhatunk el egy laminált padlótól?

Bár a laminált padló az egyik a legkedvezőbb árú padlóburkolat, azért vevőként számos elvárást támaszthatunk vele szemben.

Tartós laminált padló

Legelőször is legyen szép

A laminált padlók felülete rendszerint kő, vagy fa fautánzatú, nyomdai úton előállított reprodukció. Az egyéni ízlésen túl a laminált padló szépségét az jelenti, ha a reprodukció a valódi fával vagy kővel szinte megegyező esztétikai hatást nyújt. 

Legyen könnyen lerakható

Ha valaki saját maga szeretné lerakni a laminált padlót, akkor nem mindegy, hogy mennyire egyszerű a fektetése. (Igaz, akkor sem, ha burkoló rakja, mert ő duplán meg fogja kérni a fektetés árát egy rossz minőségű, nehezen rakható burkolat esetén.)

A laminált padlót , akkor könnyű lerakni, ha méretpontosak a panelek és egyszerű működésű a klikkrendszere. 

Legyen tartós

Ez kétségkívül fontos szempont, de a gyakorlatban kevés jelentősége van. A legsilányabb laminált padlók kivételével ugyanis a legtöbb padló kiválóan alkalmas a lakótérben való felhasználásra, anélkül, hogy azon bármilyen károsodás jelentkezne. 

Legyen csendes

Köztudomású, hogy a laminált padlón való járás kopogó hangot ad, ami mind a lakásban élőket, mind pedig a szomszédokat zavarhatja.

Vízálló laminált padló

Ennek csökkentése a padló alatti üregek kiküszöbölésével lehetséges. Ennek egyik módja a ragasztás, a másik pedig a megfelelő hangelnyelő gumi padló alátétek alkalmazása. A legjobb megoldást a prémium laminált padlóknál találjuk, amiknél a gumiréteget már gyárilag felkasírozzák a laminált padló hátoldalára.

Legyen vízálló

Sokan szeretnének a fürdőszobába, a konyhába, a mosókonyhába laminált padlót, de félnek, hogy az ott előforduló víz kárt tesz benne. A legújabb laminált padló generációk között már találni olyanokat, amelyek vízállóak, ezért bátran lehet őket alkalmazni vizes helyiségekben is. 

TIPP- Mitől lesz vízálló egy laminált padló?

Nem árt tudni, hogy nem minden vízálló laminált padló vízálló, vagy csak bizonyos feltételek szerint.  Olvassa el itt!

Tovább a cikkre »

Amit tudni érdemes a laminált padló klikkrendszerről

A laminált padló lelke a klikkrendszer, ami összetartja az egyes laminált padló deszkákat. Ma a piacon kapható legtöbb laminált padló rendelkezik klikkrendszerrel, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyennel. 

A tartós működéshez és ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizhesse a padló a szépségét,  előfeszített klikkrendszerre van szükség. Ennél a típusnál ugyanis a padlódeszkák közötti kapcsolat tömített fugát eredményez, így a nedvesség nem tud beszivárogni oda (pl felmosóvíz). Ugyanis a felhullámosodott laminált padló mindig a beszivárgott nedvesség eredménye.

A klikkrendszerek egyéb fontos tulajdonságairól blogunkon olvashat.

Laminált padlók padlófűtéshez

Az általunk forgalmazott laminált padlók a gyártói utasításokban leírt lerakási technológia betartása mellett alkalmasak padlfűtéshez. Erről a témáról ebben a blogcikkünkben olvashat többet.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!