Emelő-toló erkélyajtó

Képzeljen el egy olyan otthont, ahol a természetes fény és a modern design harmóniában van jelen. Az emelő toló erkélyajtók a kifinomultság és a funkcionalitás tökéletes ötvözetét nyújtják az otthonában. A fa és alumínium választék egyedülálló eleganciát biztosít, ami időtálló megjelenést kölcsönöz a lakásnak.

Legyen szó nappaliról vagy hálószobáról, az emelő toló erkélyajtók stílusos megoldást nyújtanak, ami kiemeli az otthon bármely részletét. Hagyja, hogy a természetes fény betöltse a helyiséget, és élvezze az egyszerűséget és kényelmet, amit ezek az ajtók kínálnak. Válasszon minőségi és designban is kiemelkedő megoldást otthonába, válasszon fa és alumínium emelő toló erkélyajtókat!

Fa és fa-alu emelő-tolóajtók

Fa és alu fa emelő-toló erkélyajtók

A fa emelő toló erkélyajtók melegséget és otthonos hangulatot sugároznak, miközben a természetes anyagok nyújtotta előnyöket kínálják. A minőségi faanyagok precíz kidolgozása és kezelése biztosítja a tartósságot és az időállóságot. Ezek az ajtók nemcsak esztétikusak, hanem energiatakarékosak is, hozzájárulva az otthona fenntarthatóságához.

Az alumínium és fa kombinációja pedig a modern stílust és a hosszú élettartamot ötvözi. Az alumínium váz rendkívül erős és könnyű, míg a fa belső része meleggé és meghitté varázsolja az otthont. Ezek az ajtók kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, így biztosítják a kellemes klímát és csökkentik az energiafogyasztást.

Keret nélküli alumínium emelő-toló erkélyajtók

Álmodjon egy otthont, ahol a határok elmosódnak és a szabadság érzése árad minden egyes helyiségből. A keret nélküli alumínium emelő-toló erkélyajtók egy új dimenziót nyitnak meg az otthoni élettérben. Ezek az ajtók forradalmasítják a belső- és külső terek közötti átmenetet, miközben maximális panorámakilátást és fényáradatot biztosítanak.

A keret nélküli design letisztult, elegáns megjelenést kölcsönöz az otthonának, minimalizálva a zavaró elemeket, kiemelve a kilátást és a térérzetet. Az alumínium váz rendkívül erős és könnyű, biztosítja a stabilitást és a tartósságot, miközben lehetővé teszi a nagyobb üvegfelületeket és a lenyűgöző látványt.

A keret nélküli ablak menüpontban talál további információt erről a megoldásról.

Cero keret nélküli tolóajtó rendszer
Alumínium emelő-tolóajtó - Solarlux Ecoline

Alumínium emelő-toló erkélyajtók

Ahol a modern luxus és a funkcionalitás találkozik a kifinomult designban. Az alumínium emelő-toló ajtók a legmagasabb minőségű anyagok és innovatív technológia egyesítésével nyújtanak tökéletes megoldást otthona számára. Ezek az ajtók nem csupán egy egyszerű átjáróként funkcionálnak, hanem igazi stílus nyilatkozatok, amelyek kiemelik otthona egyediségét és exkluzivitását.

Az emelő toló mechanizmus könnyed és csendes mozgást biztosít, így egyszerűen nyithatja és zárhatja az ajtókat, miközben élvezheti a sima működést és a kényelmet. A modern design és a letisztult vonalvezetés pedig tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térhez, kiemelve otthona eleganciáját és luxusát.

Erkélyajtó típusok

A erkélyajtók (teraszajtók) jellemzően a lakás belső tereit kötik össze a külső élettereinkkel mint. pl. a terasz, az erkély, vagy a kert. Az erkélyajtók kiválasztása során figyelembe kell venni életmódunkat és szokásainkat, mert ez alapján tudjuk meghatározni, hogy milyen típusú erkélyajtóra van szükségünk.

Egy vagy kétszárnyú nyíló erkélyajtók

Az egyszárnyú nyíló erkélyajtók tipikus felhasználása kisebb méretű lakások és erkélyek, teraszok között jellemző. Ezeknek az ajtóknak a fő funkciója a terek elválasztása – a homlokzati nyílászárókkal szemben támasztott követelmények (hőszigetelés, vízzárás, szélállóság stb.) betartása mellett. Az ajtó kilinccsel nyitható és az áthaladás során át kell lépnünk egy küszöböt.

Ez az ajtótípus jelenti a legköltségkímélőbb megoldást. Az egyes kivitelekről részleteket az ablakok és ajtók menüpontban talál.

Bukó-toló erkélyajtók

A bukó-toló erkélyajtókat jellemzően nagyobb méretű teraszok és lakások között építik be. A térelválasztás mellett itt már fontos szerepe van a külső és belső tér közötti átmenet megteremtésének, ahol “egybe nyithatjuk”  a tereket. A bukó-toló erkélyajtó egy fix és egy mozgó szárnyból áll. A működtetés során először a nyíló szárnyat kell kibuktatnunk, majd eltolni a fix szárny elé. 

Ez a típus már alkalmas közepes méretű nyílások (magasság 2400 mm, szélesség  3500-4000 mm) zárhatóvá tételére. Viszont egyértelmű hátránya a bonyolult kezelés és a viszonylag magas (8-10 cm)  küszöb, ami akadályozza az áthaladást. Árban pedig közepes költségű megoldást jelent. Az egyes kivitelekről részleteket az ablakok és ajtók menüpontban talál.

Emelő-toló erkélyajtók

Az emelő-toló erkélyajtó jelenti a legkorszerűbb megoldást a tolóajtók között. Könnyű kezelhetőség és küszöb nélküli, akadálymentes közlekedés jellemzi. Az emelő-toló erkélyajtókkal lényegesen nagyobb üvegezett felületek valósíthatók meg, mint az előző megoldásokkal. Az emelő-toló erkélyajtók jellemzően egy fix és egy vagy 2 eltolható mozgó tolószányból állnak. Ez a típus (gyártmánytól függően) alkalmas igen nagy magasságok (akár 3 m) és nagy szélességek (5-10 m) áthidalására.

Ez az ajtótípus jelenti a legmagasabb költségű megoldást. Az egyes kivitelekről részleteket az ablakok és ajtók menüpontban talál.

Harmonika ajtók

Az erkélyajtók között egy különleges megoldást képviselnek a harmonika ajtók. A tolóajtókkal ellentétben itt nincs fix szárny, ami elé becsúsztathatjuk a mozgó szárnyat, hanem az üvegezett keretek harmonikaszerűen összecsukhatók és oldalra eltolhatók. A harmonika ajtókkal igen nagy szerkezeti magasságú és szélességű nyílászárók valósíthatók meg.

Ez az ajtótípus az emelő-toló ajtókkal azonos költségű megoldás jelent. Az egyes kivitelekről részleteket a harmonika ajtók menüpontban talál.

TIPP- A teraszajtó választás 4 fő szabálya

Ma már rengeteg terasz megoldási lehetőség van a terasz időjárásvédetté tételére. Nem mindegy azonban, hogy a terasz és a lakótér (többnyire nappali vagy konyha) között milyen közlekedési kapcsolatot hozunk létre.
Tovább a cikkhez »

Emelő-toló teraszajtó, Cero

TIPP- Erkélyajtónak  toló, vagy harmonika ajtót válasszon?

Nem tudja eldönteni melyik nyílászáró felelne meg jobban az igényeinek? Összefoglaltuk, hogy mi a különbség a tolóajtók és a harmonika ajtók között, valamint, hogy mikor melyiket érdemes választania.
Tovább a cikkhez »

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!