Laminált padló alátét

Fektesse új laminált padlóját a megfelelő alátéttel a megfelelő védelem és kényelem érdekében! A kiváló minőségű padlóalátéteink hosszú távú élvezetet garantálnak padlóburkolatának. Legyen szó kemény aljzatról vagy burkolatról, az alátétek segítenek növelni a padló rugalmasságát és kiegyenlíteni a felület egyenetlenségeit. Ráadásul csökkentik az ütés és szobahangokat, így Önnek és szomszédainak is kellemesebb lesz a komfortérzete.

Az alátét anyagot minden esetben az aljzat és a padlóburkolat típusának függvényében kell kiválasztani. Fontos szempontok lehetnek a lépészaj csökkentése, a nedvességvédelem és a melegvizes padlófűtés hatékonysága. Válasszon szigetelő alátétet, amely pontosan illeszkedik padlólapjaihoz, és gondoskodjon a padló hosszú élettartamáról és optimális működéséről!

Kérje szakembereink tanácsát a megfelelő laminált padló alátét kiválasztásához.

PE- Habfólia

Laminált padló alátét - PE fólia 0,12 mm

Fából/fa alapú anyagokból készült padlóburkolatokhoz ásványi anyagokhoz való párazáró fóliát kell használni. Fektetéskor ügyelni kell arra, hogy a párazáró fóliát legalább 20 mm magasságban fel kell hajtani a falazatra és a szomszédos fólia sávra legalább 200 mm átfedéssel kell elhelyezni. 

Párazáró képesség min. SD › 150 m. 

Fából készült aljzatokon tilos a párazáró fólia alkalmazása.

PE fólia ára: 900,- Ft/m2 + ÁFA

Laminált padló alátét - Hablemez 2 mm

Ez az extra könnyű hablemez kiváló zaj csillapítással (-19 dB) rendelkezik a kopogó hangok tekintetében, a lépészaj több, mint 15%-kal redukálja. Fa parketta és laminált padló alátétként egyaránt használható.

Padlófűtésre alkalmas.

Tekercsméret: 15 fm x 1 m

Hablemez ára:  1.300,- Ft/m2 + ÁFA

Laminált padló alátét- hablemez 2mm
Laminált padló alátét habfólia alukasírozással 2 mm

Laminált padló alátét - PE habfólia 2mm, alu kasírozással

Ez a kombi laminált padló alátét tulajdonképpen 2 az 1-ben. Egyrészt kiváló párazáró képességgel rendelkezik, másrészt a 2 mm vastag habfólia révén megoldja a lépészaj csökkentést (-19 dB). Ezzel a kombi megoldással megspórolhatunk egy komplett munkamenetet, ami olcsóbb és gyorsabb fektetést eredményez.

Alkalmazható melegvizes padlófűtés esetén is.

Tekercsméret: 15 fm x 1 m

Alukasírozott PE fólia ára: 2.200,-  Ft/m2 + ÁFA

Laminált padló alátét - 5 mm szigetelő alátétlemez

Extrém nyomószilárdságú és szigetelő képességű alátét, kiváló lépészaj (-15%) és kopogóhang csillapítással (22 db). Különösen ajánlott egyenetlen aljzathoz, mert képes akár 3 mm-es egyenetlenségek kiegyenlítésére is. A kiváló szigetelés miatt padlófűtésre nem alkalmas. 

Az alátétlemez ára:  2.200,-  Ft/m2 + ÁFA

Laminált padló alátét- szigetelő alátét lemez
Laminált padló alátét, AcusTec alu kasírozással, 2mm

Laminált padló alátét - AcusTec lemez 2mm, alu kasírozással

Nagyszerű párazáró képességű kombi alátét lemez kiváló lépészaj (-26 %) és kopogóhang csillapítással (18 db). Padlófűtéshez optimális.

Párazáró képesség min. SD › 75 m.

Tekercsméret: 8 fm x 1 m

Az alátétlemez ára:  4.200,-  Ft/m2 + ÁFA

Laminált padló alátétek tulajdonságai

Lépészaj csökkentés

A lépészaj a padló használata közben (pl. járás) keletkező zavaró zaj, melyet ugyanabban a helyiségben észlelünk. Az észlelt zavaró hang nem csak a használat (járás), hanem tárgyak lerakása ill. lejtése is lehet. Ez a fajta zaj az úsztatott fektetésű padlók jellemzője, melyet mindenképpen ajánlott laminált padló alátéttel csökkenteni.

Kopogó hang csillapítása

Kopogó zajhatás lép fel padlón való járáskor, de pl. egy szék eltolásakor vagy a padlón való ugráláskor is.

Az ilyen típusú zajhatások az alattunk levő helyiségekben okoznak zajszennyezést. A laminált padló alátétek hatékonyan csillapítják a lefelé terjedő kopogó hangot, ezért az emeleti helyiségekben kifejezetten ajánljuk az alkalmazásukat.

Mechanikai ellenállás

Minél magasabb a laminált padló alátétek ellenállási osztálya, annál jobban megőrizhetjük hosszú távon a padló a lényeges tulajdonságait, vagyis növelhetjük az élettartamát.

Nedvesség elleni védelem

A födémszerkezetből felszálló nedvesség, ami megtalálható minden lakott épületben, károsítja a padlóburkolatokat. A párazáró tulajdonsággal rendelkező alátét anyagok hatékonyan megakadályozzák a nedvesség behatolását a fa szerkezetű padlóba.

Hővezetési ellenállás

Minél nagyobb az alátét anyag hővezetési ellenállása, annál jobb a hőszigetelő képessége az aljzat és a beépített fapadló között. Padlófűtés tervezésekor figyelni kell az alátét anyag hővezetési ellenállására, mert ott éppen ellenkezőleg jó hővezető képességre van szükség, ezért nem minden alátét alkalmas padlófűtéshez. 

Fa parketta, ter Hürne, Moods of Provance, sötétbarna tölgy

Miért előnyös integrált lépészaj csökkentés alkalmazása

 A laminált padló alátétek egyik legfontosabb tulajdonsága az úsztatott fektetés esetén a hatékony lépészaj csillapítás és a kopogó hangok okozta zajterhelés csökkentése.

Vannak azonban olyan prémium padlóburkolatok, ahol a lépészaj csökkentést a padlólap hátuljára integrált csillapító réteg biztosítja. Ez lehet gumi, parafa vagy egyéb anyag is. Ez a megoldás azért előnyösebb, mert felére csökken a kopogó hangok keletkezéséért felelős padló alatti üregek kialakulásának esélye.

A Mantu padló kínálatában többféle padlóburkolat kapható integrált zajcsillapítással. További információt a bemutatótermünkben kaphat!

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!