Fa ablakok és ajtók

A Katzbeck MASSIVA típussal egy klasszikus, hagyományos megjelenésű fa ablakot és ajtót kínálunk, amely kifinomult konstrukciójának és erős fa keresztmetszetének köszönhetően különösen masszív, robosztus és tartós. Már alapfelszereltségben is betörésbiztos vasalatot adunk, melyekkel, az ablak és ajtó szárnyak kiemelkedően nagy stabilitása megnyugtató biztonságérzetet nyújt otthonunk négy falán belül.
A Katzbeck fa ablakok és ajtók nem csak az elsőrendű designról, az innovatív megoldásokról és a legmagasabb minőségről ismertek, hanem a környezetbarát gyártási technológiáról is.

Katzbeck Massiva fa ablak

Fa ablak - klasszikusan elegáns

A Katzbeck MASSIVA fa ablakok és ajtók kivitelezése, stílusa és megjelenése egy időtlen, elegáns stílust testesít meg, amely magában foglalja a letisztult vonalakat, a részletek gondos kidolgozását és a minőségi anyagok felhasználását. Egy fa ablak esetében ez egyet jelent a kiváló minőségű fa alapanyaggal, a kézműves technológiával. Az ilyen típusú ablakokat és ajtókat általában a klasszikus építészeti stílusokhoz, például a vidéki, a műemléki, a koloniális vagy az egyes régiókra jellemző építészeti stílusokhoz ajánljuk.

Fa ablak - harmónia a természettel

Összességében a Katzbeck fa ablakok olyan megoldást kínálnak, amelyek nem csak funkcionálisak, hanem esztétikailag is illeszkednek a környezetükhöz, ami a természetes környezetben való kellemes érzést és harmóniát eredményezi. A fa, mint alapanyag természetes és meleg hatást kelt mind látszatra, mind érzetre, így jelentősen emeli lakókörnyezetünk komfort érzetét.

Massiva fa ablak a Katzbecktől

Fa ablak - generációkon át fenntartható

A fa az egyik legősibb alapanyag, ami generációkon át bizonyította már alkalmasságát épületszerkezetként. Egy megújuló anyag, amelyet fenntarthatóan lehet kezelni és hasznosítani. A fa ablakok gyártása során az erdőgazdálkodásra különös figyelmet fordítanak annak érdekében, hogy a fa erőforrásokat fenntartható módon használják, és minimalizálják a környezeti hatásokat.
A fa ablakok gyártása lényegesen alacsonyabb környezeti terheléssel jár, mint például a műanyag vagy az alumínium ablakok gyártása, ezért kisebb az ökológiai lábnyoma.

A MASSIVA fa ablak típusai

A MASSIVA fa ablakot 3 különböző designban kínáljuk:

Az alapkivitel esetén a belső üvegléc vízszintes, egyenes vonalú.

Az S.line típusnál az üvegléc enyhén srég, így az ablak keret filigránabb hatást kelt és és több fényt enged át.

A Plus típus magasabb hőszigetelésű az alkalmazott hőszigetelő betétnek köszönhetően.

A MASSIVA fa ablak és ajtó tulajdonságai

 • Beépítési mélység: 80 cm
 • Választható fa fajták: lucfenyő, vörösfenyő, tölgy
 • Mérettől és igénytől függő legmagasabb hangszigetelés
 • Nem síkban záródó
 • Mérettől és igénytől függő legmagasabb hőszigetelés
 • A Plus kivitel kivételével RC2 biztonsági osztályban minősített
 • Klasszikus fa ablak kiforrott, hosszú élettartamú felépítéssel
 • Színválaszték: Katzbeck színkártya és egyéni igények alapján
 • Nyithatósági módok: fix, bukó, nyíló, nyíló-bukó

10 érv fa ablak és fa ajtó választása mellett

 1. nagy keresztmetszete miatt stabilabb szerkezetet ad
 2. „élő”, lélegző anyag lévén megakadályozza a lakás gombásodását
 3. szabályozza a légnedvességet a belső helységeinkben
 4. nagy belmagasságnál is alkalmazható
 5. a fa magasabb lakókomfortot, otthonosságot kínál
 6. a fa természetessége és színei élettel teltek, ami javítja a közérzetet
 7. a fa ablakok kellemes belső klímát teremtenek a páratartalom szabályozásával
 8. a lakkok és lazúrok használatával hangsúlyos részei lehetnek a lakberendezésnek
 9. a fa ablakok csökkentik a CO2 lábnyomunkat, emiatt környezettudatos választást jelentenek
 10. a fa ablakok és ajtók szépek

Milyen fajta fából készül egy Katzbeck fa ablak és ajtó?

Kínálatunkban kizárólag az európai ablakgyártók szövetsége által is ajánlott, tervszerű erdőgazdálkodásból származó fa fajták találhatók meg. Tudatosan mondtunk le a trópusi fafajokról (pl. eukaliptusz, meranti), mert ezen fa fajták átgondolatlan irtása a klímaváltozás egyik okozója.

Az ablakgyártáshoz használt különböző fa fajták
Az ablakgyártáshoz használt különböző fa fajták

Másrészt megemlítendő, hogy a legtöbb egzotikus fa fajjal kapcsolatosan rendkívül kevés tapasztalat áll rendelkezésre az ablakgyártás vonatkozásában. Nem lehet tudni, hogy ezek az európai klíma körülményei között, miként viselkednek 20-30 év távlatában, ezért ablak alapanyagként való felhasználásuk igencsak kockázatos.
Az általunk forgalmazott Katzbeck ablakokat kizárólag az évszázados tapasztalatok alapján bevált európai fafajokból gyártják. Kínálatunkban az alábbiak közül választhat: szibériai fenyő, lucfenyő, vörösfenyő, tölgy.

Milyen fából készüljön az ablak?

További szempontokat az alábbi cikkben talál a faanyag választáshoz.

Tovább a cikkhez »

Milyen minőségű fából készüljön a fa ablak?

A fa ablak választás egyik sarokköve az alapanyagként használt fa minősége. Sajnálatos módon a hazai gyakorlatban az ablakgyártásra alkalmazható fa anyagok minőségére vonatkozó előírások rendkívül általánosak és leegyszerűsítettek.
Legtöbbször csak a nedvességtartalommal, a keresztmetszettel és a hossztoldottsággal jellemzik azokat. Holott a nálunk lényegesen magasabb nyílászáró kultúrával (tapasztalattal) rendelkező osztrák vagy német piacon számos további, nálunk többnyire elhallgatott paraméterrel jellemzik ezeket az alapanyagokat.

Fa ablakok, fa erezete

Így kiemelt jelentőségű a stabilitást meghatározó térfogatsűrűség, vagy a felületi megjelenést (esztétikát) befolyásoló hossztoldásra vonatkozó előírások, illetve a fa erezetképe.

Azért is felettébb elgondolkodtató ez a téma az ablakválasztás során, mert az ablak árában jelentős tényező a felhasznált fa alapanyag ára. Ha az alapanyag minősége széles határok között változtatható, akkor az a végtermék árában is döntően megmutatkozik és bizonytalanná teszi az ajánlatok műszaki tartalmának valós összehasonlítását. Az általunk forgalmazott Katzbeck ablakok alapanyagai a legszigorúbb osztrák szabványban meghatározott minőségi kritériumok szerint kerülnek kiválasztásra.

Miért teremt egészséges lakókörnyezetet a fa ablak?

Köztudomású, hogy az ablakok légzárásának javulása káros hatással van a lakáson belüli páraképződésre. Az elégtelen szellőzés páraképződéshez, sőt esetenként penészedéshez vezethet. Egy átlagos méretű 4 tagú családban naponta kb. 7.000 gramm pára képződik a lakásban. Egy 150 m2-es, átlag feletti lakóterületet figyelembe véve ez azt jelenti, hogy minden légköbméternek 17,5 gr vizet kell felvenni. Ez gyakorlatilag 100% relatív páratartalomnak felel meg.

A fa ablakok “élő” anyag lévén segítik a lakás “lélegzését”, szabályozzák a lakás páratartalmát és megakadályozzák a lakás penészesedését.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!