Prémium nyílászáró megoldások

Fedezze fel a prémium nyílászáró megoldások világát amellyel új otthonát egyedivé és különlegessé teheti. Ha olyan otthonról álmodozik, amely magával ragadó látványt nyújt és a nyílászárók különleges szolgáltatásai révén Ön új funkciókat és előnyöket élvezhet, amelyekről mások csak álmodoznak, akkor a prémium nyílászáró megoldásaink Önnek készültek. Kínálatunkban megtalálja az emelő-toló erkélyajtókat, a keret nélküli ablakokat, a fix üvegfalakat és a harmonika ajtókat. Ezek az egyedi prémium megoldások nemcsak esztétikailag lenyűgözőek, hanem praktikus előnyökkel is járnak.

Tágítsa ki otthona határait, és élvezze a természetes fény áradatát ezekkel az innovatív ablakokkal és ajtókkal! Válasszon egyedi stílust, tegye különlegessé az otthonát!

Prémium nyílászáró megoldás: Katzbeck emelő-tolóajtó

Emelő-toló erkélyajtók

Új generációs fa, alu-fa és alumínium emelő-toló erkélyajtóink luxust és funkcionalitást visznek otthonába. Az emelő-toló erkélyajtóink egyesítik a kifinomult design-t a kiváló funkcionalitással. Az innovatív technológiának köszönhetően akadálymentes közlekedést és könnyű működtetést garantálnak, így teljesen új érzést adva otthonának. Ne maradjon le az új generációs emelő toló erkélyajtók nyújtotta előnyökről! Fedezze fel, hogyan teheti otthonát még vonzóbbá és kényelmesebbé ezekkel az exkluzív ajtókkal!

Fix üvegfalak

Az építészeti trendek egyre inkább a nagy felületű üvegfalak irányába mutatnak, melyekkel új otthona megjelenése új szintre emelhető. Átlátszó eleganciájukkal és modern stílusukkal ezek az üvegfalak tágasabbá és világosabbá varázsolják az enteriőrt. Egyedi tervezésű fix üvegfalaink számos lehetőséget kínálnak az egyénre szabott design elérésére. A fix üvegfalak modern és letisztult megjelenésükkel emelik az ingatlan értékét és vonzerejét. Tágítsa az otthona határait vagy hozza létre az exkluzív térélményt!

Prémium nyílászró megoldás: Katzbeck fix üvegfal
Prémium nyílászáró megoldás: Cero keret nélküli ablakok

Keret nélküli ablakok

A keret nélküli ablakok forradalmasítják az építészeti design-t, lehetővé téve a természetes fény bőséges beáramlását anélkül, hogy bármilyen keret korlátozná a kilátást. Ez az innovatív megoldás új dimenziót nyit az otthonok és lakások térérzetében. A keret nélküli ablakok teljesen testre szabhatóak, lehetőséget adnak a fix és mozgó szárnyak szabad kombinálására.

Harmonikaajtók

Ismerje meg az új generációs homlokzati harmonika ajtók varázslatos világát, amelyek egyedi stílust és praktikumot visznek otthonába vagy üzletébe. A homlokzati harmonika ajtók a térhatás és a funkcionalitás tökéletes ötvözetét jelentik. Egy mozdulattal szétnyithatók, így lehetővé téve a szabad átjárást a belső és külső tér között, miközben zárt állapotban maximálisan biztosítják a természetes fény beáramlását.
Harmonika ajtóink designban jól kombinálhatóak az épület többi nyílászáróival. Tökéletes kiegészítést jelentenek akár fa, akár alu-fa, vagy alumínium kivitelek mellé is.

Prémium nyílászáró megoldás: Solarlux harmonika ajtók

Mi a különbség a tolóajtók és a harmonika ajtók működése között?

A tolóajtó egy síkban mozgó szerkezet, ahol az egyik ajtószárny fix, míg a másik előtte eltolható. Ebből adódik, hogy az ilyen nyílászáró beépítésekor csak a teljes szerkezeti szélesség fele tehető átjárhatóvá. Az eltolható nyílószárny lehetséges maximális mérete határozza meg a legnagyobb nyitható szélességet. Azaz, a tolóajtóknál csak a teljes falnyílás 50%-a nyitható.

Katzbeck emelő-tolóajtó

Ezzel szemben a homlokzati harmonika ajtók a térben befelé vagy kifelé nyíló szerkezetek, ahol az ajtószárnyakat egymásra hajtva, azokat az ajtónyílás szélére parkoltathatjuk. Így a nyílás szabaddá és teljes szélességében átjárhatóvá válik. Harmonika ajtóknál a falnyílás teljes szélességben kinyitható.

Hol alkalmazhatunk tolóajtókat és harmonika ajtókat?

Mindenekelőtt ott, ahol nagy felületen átláthatóvá akarjuk tenni a homlokzatot. Akár azért, hogy élvezzük a kilátást, akár azért hogy sok fényt engedjünk be a lakásunkba. Amikor a toló vagy a harmonika ajtó között választ, akkor a kilátás szempontjából egy fontos kérdést kell mérlegelnie. Mégpedig azt, hogy a nyílászáró csukott, vagy nyitott állapotában akarja a maximális átláthatóságot biztosítani. Ebből a szempontból a tolóajtók zárt állapotban, a harmonika ajtók pedig nyitott állapotban előnyösebbek.

Solarlux sarkon át nyitható harmonika ajtó

A toló és harmonika ajtók másik fontos felhasználási területe az erkély, vagy terasz ajtóként való beépítés. Mindkét esetben azért, hogy a lehető legszélesebb erkélyajtó nyílással rendelkezzünk a kert, vagy a terasz felé. Ezt a funkciót mindkét nyílászáró típus kiválóan kielégíti. Hogy melyiket válassza, az attól függ, hogy melyik illeszkedik jobban az életmódjához, és a szokásaihoz, valamint a beépítési hely környezetéhez. Az igények feltárásában, a műszaki megoldás kialakításában az építésztervező mellett mindenképpen javasolt egy nyílászárós szakember bevonása is.

Különösen hasznos lehet a nagyfelületű homlokzatnyitás az épület azon részein, ahol intenzívebb mozgást végezhet (pl. kondi szoba), vagy a wellness részlegnél és a beltéri medencénél, ahol elsősorban nyáron igen hasznos lehet a „természet beengedése” a házba. A medence falazatának kinyitása akár 14 méter szélességig egyetlen harmonika szerkezettel megoldható. A harmonika ajtók télikert oldalfalként is használhatóak, ahol pontosan a nagyfokú nyithatóságuk biztosítja azt, hogy egész évben használni tudjuk a teraszt. A hőszigetelt télikertekről és a harmonika oldalfalakról a terasz oldalunkon olvashat részletesen.

Tipp! Nagy nyíláshoz toló, vagy harmonika ajtót válasszon?

Nem tudja eldönteni melyik nyílászáró felelne meg jobban az igényeinek? Összefoglaltuk, hogy mi a különbség a tolóajtók és a harmonika ajtók között, valamint, hogy mikor melyiket érdemes választania.
Elolvasom »

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!