Kőhatású laminált padló

Ismerje meg a kőhatású laminált  padló burkolatokat. Pontosabban fogalmazva azokat a laminált padlónak látszó, de azoknál lényegesebb magasabb minőséget képviselő burkolatokat, mint az Avatara, a Dureco vagy a Soya Vinyl.

Amikor az építészeti fórumokon és csúcskategóriás otthonok online galériáin nézelődünk, lenyűgöznek bennünket a pazar, luxus megjelenésű nappalik, előszobák, konyhák és fürdőszobák, melyeket gyönyörű kőburkolatok díszítenek.

A kő ugyanúgy beszél, mint a fa. Világos homokkő, szürke bazalt és sötét gránit – mindegyiküknek megvan a saját története és karaktere. A kőhatású laminált padlók ezt a természetes szépséget hozzák el otthonába. Hihetetlenül magas színvonalú padlóburkolatokat készítünk, amelyek valóban lenyűgözik még a kövek szerelmeseit is.

És ami a legjobb: mindezt elérhető áron kínáljuk. Tudjuk, hogy a természetes anyagok gyakran megfizethetetlenek lehetnek az építkezők és felújítók számára. A kőhatású laminált padlók, vinyl padlók és design padlók megoldást nyújtanak azoknak, akik szűkebb költségkerettel rendelkeznek, de nem szeretnének lemondani a minőségről és a luxusról. 

Dureco kőhatású laminált padló

Kőhatású laminált padló - Dureco

Fedezze fel a Dureco műanyagmentes vízálló padló lenyűgöző világát! Képzeljen el egy ellenálló padlóburkolatot, ami úgy néz ki mint egy laminált padló, de mégsem az. Ez ugyanis Dureco, amely ötvözi a természetes szépséget és a kiváló teljesítményt. A Dureco padló szinte teljes egészében fából készül, de mégis hatékonyan taszítja a nedvességet, ezért vízálló

A Dureco kollekció 11.100 ,- Ft/m2 +ÁFA  ártól kapható.

Kőhatású laminált padló - Avatara

Az AVATARA a design padlók legújabb generációja, mely egyedülálló termék tulajdonságaival egy olyan új minőségi kategóriát teremtett, amelyben még nem létezik versenytársa. Karc és kopásállóságban jobb, mint egy laminált vagy vinyl padló, a mintázatok élethűsége és természetessége pedig a legdrágább fa parkettákkal és kő burkolatokéval vetekszik.

Az Avatara kollekció 18.500 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Avatara kőhatású design padló
Kőhatású vinyl padló

Kőhatású laminált padló - Soya Vinyl

Álmodozzon és élje át életét a dizájnos Soya vinyl padlóinkon! A vinyl padlók és parketták gyártásához az egészséges beltéri klíma érdekében szójababból nyert olajat használunk.

A hagyományos PVC-ből készült padlókkal és parkettákkal  ellentétben, padlóink nem tartalmaznak káros ftalátokat vagy egyéb ártalmas lágyítókat. A rugalmasság és a tartósság érdekében teljesen természetes, bioalapú lágyítót alkalmazunk, ami környezettudatos megoldást jelent.

A Soya Vinyl kollekció 11.800 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Miért éri meg kőhatású burkolatot választani?

Itt nyilván nem két kőhatású burkolat közötti választásról van szó. Ebben az esetben ugyanis nem érdemes olcsót választani. Még csak nem is arról van szó, hogy a kőhatású burkolatok ára lényegesen alacsonyabb a természetes kőburkolatokhoz képest. Egy reprodukció ára ugyanis mindig olcsóbb, mint az eredeti festményé.

A számottevő árkülönbség a lerakási munkadíjakban van

Köztudott dolog, hogy a hidegburkolási (csempe, kő)  anyag és munkadíjak sokkal magasabbak a melegburkolás díjainál (parketta, laminált padló, stb). Az aktuális legalacsonyabb munkadíjak a hidegburkolatoknál min. 10.000,- Ft-nál kezdődnek. Melegburkolat esetén ez az ár akár a fele is lehet. Így 20 m2 felületnél máris 100.000,- Ft különbség adódik.

De ez még nem minden. Képzelje el, hogy egy 20 m2-es meglévő konyha vagy előszoba járólapjait szeretné kicserélni. Ha ezt egy új járólappal képzeljük el, akkor 2024-ben a következő költségekkel kell számolni a burkolat ára nélkül:

  1. A meglévő burkolat feltörése, sitt elszállítással min. 5.000,- Ft/m2
  2. A felület kiegyenlítése, mélyalapozás min. 5.000,- Ft/m2
  3. Burkolási munkadíj min. 10.000,- Ft/m2
  4. Segédanyagok (ragasztó, fúga) min. 1.000,- Ft/m2

Ha mindent összeszámolunk, akkor a teljes költség járólap nélkül 21.000,- Ft/m2, azaz 20m2 esetén 420.000,- Ft.

Ha egy kőutánzatú designpadlót választ, akkor a következő költségek lépnek fel:

  1. Alátét fólia (2-3 mm-es) a meglévő burkolatra kb. 3.000,- Ft/m2
  2. Burkolási munkadíj kb. 5.000,- Ft/m2

Ez összesen 8.000,- Ft/m2, vagyis 20 m2 esetén a megtakarításunk min. 260.000,- Ft

Érdemes tehát mindenképpen megvizsgálni, hogy milyen kőhatású burkolat jöhet számításba a kerámia lapok helyett.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!