Beltéri fehér ajtó

A  beltéri fehér ajtók időtlen eleganciát és tisztaságot sugároznak, miközben modern és stílusos megoldást nyújtanak az otthonok számára. Ezek az ajtók rendkívül sokoldalúak, és könnyen kombinálhatók különböző lakberendezési stílusokkal és témákkal, így lehetővé téve, hogy otthona minden egyes részlete harmóniában legyen.

A fehér ajtók tágas és friss megjelenést kölcsönöznek a helyiségeknek, mert segítenek növelni a térérzetet és világosabbá tenni azokat. Ez különösen előnyös lehet kisebb szobákban vagy olyan otthonokban, ahol kevés a természetes fényforrás.

A fehér ajtók nemcsak esztétikailag vonzóak, hanem rendkívül praktikusak is. A könnyen tisztítható felületük és ellenálló anyaguk lehetővé teszi, hogy hosszú távon megőrizzék friss és újszerű megjelenésüket, miközben könnyen kezelhetők és karbantarthatók.

A fehér ajtók mindig kifinomult és stílusos választást jelentenek, így nem csoda, hogy ezek az ajtók széles választékban kaphatóak különböző stílusokban és kialakításokban is,

Beltéri fehér ajtó CPL

Sima felületű beltéri fehér ajtók - CPL

A sima CPL felületű beltéri fehér ajtó az egyik klasszikus termékünk. A CPL robusztus, sérülésekre érzéketlen felülete tükörsima lakkozást tesz lehetővé, mely az ajtót szinte összetéveszthetetlenné teszi a hagyományos lakkozott fehér ajtókkal. A CPL nagy előnye, hogy mindez lényegesen kedvezőbb áron lehetséges, ezért a CPL fehér ajtók ideális választást jelentenek az alacsonyabb költségvetésű felújítás vagy építkezés esetén is.

Sima felületű beltéri fehér ajtók - lakkozott fehér

A lakkozott felületű sima beltéri fehér ajtóink mindenkit lenyűgöznek. Az egyszerűség jelenti ennek az ajtónak a nagyszerűségét, ami minden lakberendezési stílusban kedveltté teszi. Ennél jobban ugyanis nem lehet egy elegáns, prémium minőséget sugárzó, minden részletében tökéletesen kidolgozott, szép beltéri ajtót elképzelni. Ebben a termékkategóriában magától értetődően a fehérnek több árnyalatát (RAL 9010 és RAL 9016) is felár nélkül kínáljuk.     

Beltéri fehér ajtó, lakkozott felület
Fehér beltéri ajtó mart kivitel

Mart felületű beltéri fehér ajtók

A mart felületű beltéri fehér ajtók tökéletes egyensúlyt teremtenek a letisztult dizájn és a stílusos megjelenés között.  Ezek az ajtók nemcsak esztétikailag vonzóak, hanem ár-érték arányban is figyelemre méltóak. A többféle maráskép és marás mélység számos hangulat megteremtésére alkalmas, így az egyéni elképzelések maximálisan teljesíthetők.

A mart felületű fehér ajtók modern otthonok és irodák tökéletes kiegészítői, hiszen harmonikusan illeszkednek bármely belső térbe, és emelik annak stílusát és eleganciáját.

Klasszikus beltéri fehér ajtók

A klasszikus stílusú fehér ajtók visszafogott eleganciát és időtlen szépséget kölcsönöznek otthonának. A finoman kidolgozott részletek és letisztult vonalvezetés révén harmonikusan illeszkednek a klasszikus belső térbe, létrehozva egy meleg és exkluzív lakókörnyezetet.

Ezek az ajtók a klasszikus stílus jegyében készülnek, mégis modern funkcionalitással és tartóssággal párosulnak. A fehér színű felületük tágasabbá és világosabbá teszi a helyiségeket, miközben hagyományos, mégis időtlen megjelenést kölcsönöznek az otthonnak.

Klasszikus fehér beltéri ajtó Madison

Mit jelent a minőségi lakkozás?

Bár a lakkozott ajtók gyártása látszólag nem bonyolult, mégis az egyik legnagyobb kihívást jelenti, ha azt szépen, igényesen akarjuk elkészíteni. 

Az ajtóelem lakkozását akkor tekinthetjük minőséginek, ha a felület tökéletesen sík és egyenletes. Ez azt jelenti, hogy még surlófényben, azaz oldalról rátekintve sem láthatunk hullamosságot és fénytörést a felületen. Az magától értetődik, hogy a felületen nem lehetnek kitüremkedések, sem az egyenetlen festés, sem pedig az alátétlemez fahibái miatt. Gyakori probléma, hogy a festési felületet csiszolása nem alapos, ezért a farostok egyenetlensége átüt a festésen. Ez a hiba különösen az olcsóbb mart ajtók esetében jelenik meg, ahol a maráskép alján durva egyenetlen felület figyelhető meg.

Egy másik fontos szempont az ajtólap és az ajtótok azonos technológiával történő lakkozása. Az alsóbb árszegmensben a tokok lakkozása eltérő, ami az idő múlásával szín eltéréshez vezet, mivel a két felület nem egyformán változtatja a színét.

Beltéri fehér ajtó lakkozás minősége

A beltéri fehér ajtó élei

Az ajtólap éleinek az ajtólap felületével azonos megjelenésűnek kell lennie. Az olcsóbb ill. standard árszegmensben a gyártók műanyag élfóliákat használnak, melyek színben némileg elütnek az ajtó felületétől. Mivel a felület lakkozása és az élfólia színe az idő múlásával eltérően változik, ezért idővel jelentős eltérés alakulhat ki. 

A Mantu által kínált prémium kategóriában a lakkozott fehér ajtóknál az ajtó éleit a felülettel azonos technológiával lakkozzuk. Így aztán ezekre az ajtókra joggal mondhatjuk, hogy 100%-ban fehér, mert a teljesen felület egységesen lakkozott.

Beltéri fehér ajtó élképzés

Hogyan épül fel a minőségi lakkréteg?

Aki már maga is festett valaha valamit (kerti szék, fa falburkolat, stb.) az pontosan tudja, hogy egy tökéletesen szépen festett felület előállítása milyen nehéz és hosszadalmas. Annak érdekében, hogy a Mantu beltéri fehér ajtók felülete tökéletes legyen, a következő eljárást kell követnünk.

Minden egyes lakkozott Mantu ajtót 6 rétegben lakkozunk, amit minden réteg felhordása után szárítunk és keményítünk. A tökéletesen sima és egyenletes felület érdekében nem feledkezünk meg a köztes csiszolásról sem.

HGM beltéri ajtók lakkozása

A beltéri fehér ajtók tok kivitelei

A beltéri fehér ajtókat a legkülönbözőbb a tok kivitelekkel ajánljuk, melyekről itt olvashat bővebben.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!