Falban futó tolóajtó tok

Elsősorban kisebb lakásokban, kisméretű helyiségekben merül fel az igény falban futó (más néven falba tolódó) tolóajtókra helytakarékossági szempontból. Ez az ajtótípus a nyíló ajtókkal ellentétben kevesebb helyet vesz el a térből, ezért ott is alkalmazható, ahol az ajtó nyitása akadályba ütközik. De látványos és szemetgyönyörködtető megoldás is  lehet egy falban futó tolóajtó egy nagy méretű nappali-étkezőben, ahol mobil térelválasztásra használhatjuk. 

A falban futó kivitel előnye, hogy a nyitási oldal falfelülete nem veszik el a bútorozás szempontjából, azaz az ajtó melletti falfelület továbbra is szabadon marad. Hátránya ugyanakkor, hogy szerelése építészetileg bonyolultabb előkészítést igényelhet, hiszen a sínszerkezetet két fal közé kell beépíteni.

Jó hír a szép ajtók szerelmeseinek, hogy minden modellünk rendelhető toló kivitelben is, így bármilyen színbe, vagy designba szeret bele, azt kérheti tolóajtó kivitelben is.

Falban futó tolóajtó tok fából

Falban futó tolóajtó tok - fából

A fából készült falban futó tolóajtó tokok esetén a falnyílást egy középen osztott tokkeret takarja, mely lehetővé teszi a tolóajtólap betolását a falazat közé, egy falfülkébe. Ez az ajtótok típus egyaránt kombinálható fa és üveg ajtólapokkal is. 

Falban futó tolóajtó tok - alumíniumból

Az A80 típusú falban futó tolóajtó rendszerünk minden alkatrésze kifejezetten a falba történő beépítésre készült, ezért robusztus felépítésű. Az A80 rendkívül könnyen összeszerelhető, és robusztusságának köszönhetően nagyon hosszú élettartamot garantál. Az A80 egyszerűen ideális megoldás a falba történő szereléshez.

Az A80 tolóajtó tok kizárólag keret nélküli üvegajtókkal szerelhető.

Falban futó tolóajtó tok Licht und Harmonie A80

Falban futó tolóajtó lapok választéka

Akár az alumíniumból, akár a fából készült tolóajtó tokokhoz többféle anyagból választhat ajtólapot. A fal előtt futó tolóajtó tokokhoz az alábbi anyagokból választhat ajtólapot:

Jó hír az építkezőknek és lakásfelújítóknak még az is, hogy a Mantu kollekciójában szereplő valamennyi ajtó modell választható tolóajtó kivitelben.

Falban futó tolóajtó tok Alumin Alu F1
Null fuga tolóajtólapnál
CPL ajtólap NULL FUGA lézer technológiával

Mire kell figyelni a tolóajtó lapoknál?

A tolóajtó lapok falc nélküli ajtólapok, vagyis az ajtó élei tompák. A mindennapi használat során ez a legjobban igénybevett része az ajtólapnak, melynek következtében a nem gondosan felragasztott élzárások különösen a CPL és fóliás és a lakkozott fehér ajtóknál könnyen leválhatnak az ajtólapról.

A minőségi tolóajtó lapoknál a felület és az élzárás között minimális hézag sem megengedett, mert ez táptalaja lehet az él leválásának. Ebből a minőségi szempontból is kielemelkednek a Mantu lézertechnológiás  NULL FUGA megoldása, mely valóban nulla rést enged az ajtólap és és az él között.

A falban futó tolóajtó problémásabb?

Mint ahogy bármilyen használati tárgy esetén, így egy falban futó kivitelnél is előfordulhat, hogy az évek és a használat során különböző meghibásodások lépnek fel.

Egy erőteljesebb, helytelen működtetés során pl. leugorhat az ajtólapot mozgató kocsi a futósínről, vagy anyagfáradás következtében eltörhet egyik vagy másik alkatrész. A javítás ilyen esetben rendszerint csak a fal bontásával oldható meg, ami adott esteben jelentős rombolással és piszokkal jár.

Ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy egy falban futó tolóajtó elhelyezésekor feltétlenül gondoskodjon arról, hogy az előtétfal bontható legyen, amin keresztül hozzá lehet férni a belső mozgató mechanikájához. Ez különösen igaz a kétszárnyú típusok esetén, ahol a mozgatás szinkronizálva van. (Az egyik szárny mozgatja a másikat.)

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!