Lengőajtó

Üdvözöljük a lengőajtók világában, ahol otthonának stílusát és funkcionalitását emelheti egyedi belső ajtóinkkal! Álmodja meg otthona hangulatát és személyiségét, és hagyja, hogy ajtóinkkal valóra váltsuk azt! Minőségi anyagokból és precíz kivitelezéssel készítjük lengő ajtóinkat, hogy hosszú éveken át szolgálják kényelmét és esztétikai igényeit. 

Legyen szó klasszikus eleganciáról vagy modern minimalizmusról, kínálatunkban mindenki megtalálja a számára tökéletes megoldást. Válasszon széles skálánkból, amely magába foglalja a különféle méreteket, színeket és anyagokat! Legyen szó fa, üveg vagy fém kombinációjáról, nálunk minden igényt kielégítő lehetőségeket találhat.

A beltéri lengőajtók színvonalát tovább emeli a könnyű működtethetőség és a csendes zsanérok, melyek minden használatot egyszerűvé és zajmentessé tesznek. Fedezzen fel új dimenziókat otthonában a beltéri lengőajtók segítségével, melyek eleganciát és funkcionalitást visznek életébe! Álmodjon, tervezzen és valósítson meg velünk!

Kétszárnyú lengőajtó Swing pánttal

Lengőajtó tok - alumíniumból SWING 2.0

A mozgás és a funkció összjátékában a SWING 2.0 lengőajtók különleges kényelmet nyújtanak. Különösen azáltal, hogy az ajtólap a zsanérok segítségével külső erő nélkül is a kívánt pozícióba mozog. Az ajtók mindkét irányban könnyen nyithatók, és mindig automatikusan visszaállnak a csukott helyzetbe – anélkül, hogy padlózárat kellene a padlóba ágyazni, vagy ajtócsukókat alkalmazni az üveg felső szélén. A SWING 2.0 alumínium tokba fa és keret nélküli üvegajtók is beépíthetők.

Lengőajtók - tok nélkül

A keret nélküli üvegek alkalmazása térhatároló elemként az egyik leglátványosabb belsőépítészeti elem lehet új otthonunkban. Ha tovább akarja fokozni a “hűha” élményt, akkor a térhatároló elembe nyíló ajtószárnyak helyett lengőajtó is beépíthető. Természetesen a Mantu itt is egy egyedülálló megoldást kínál. A szokásos, padlóba építhető ajtócsukó vasalat helyett a lengőajtó funkciót a sarokvasalatban rejtettük el, így nincs szükség a padló kibontására.

Ezt a megoldást az üvegajtó kínálatunk minden modelljéhez tudjuk szállítani.

Lengőajtó tok nélkül, Alana

Lengőajtó lapok modell választéka

Akár az alumínium tokos, akár a tok nélküli lengőajtókhoz, a Mantu kollekciójában szereplő valamennyi keret nélküli üvegajtó modell választható.

Mire kell figyelni a lengőajtóknál?

A lengőajtó tervezésekor figyelembe kell venni, hogy az ajtó mozgatása balesetveszélyes lehet az ajtó túloldalán tartózkodó személy részére, ha nem biztosított az ajtólapon az átlátás. Ezért a modern lakberendezésben a lengőajtó lapok rendszerint üvegből készülnek.

Ugyancsak figyelni kell a lengőajtó tokjának megfelelő erősségű rögzítésére a falban, mert a mozgatás során jelentős erők keletkeznek, amelyek hibás beépítés esetén kimozgathatják a tokot a falból.

Kétszárnyú üveg lengőajtó, Modus
Kétszárnyú üveg lengőajtó, Modus

Hol alkalmazhatunk lengőajtót a lakáson belül?

A lengőajtók igen látványos szerepet tölthetnek be a lakberendezésben, ezért mindenképpen frekventált helyeken érdemes alkalmazni azokat. Ilyen lehet az étkező és konyha vagy az étkező és nappali közötti kapcsolat, ahol egy fix üvegfalba beépítve biztosíthatja a térhatárolást, miközben engedi a fény szabad áramlását. 

Lengőajtók vasalat választéka

A lengőajtók vasalatait a legdivatosabb színek közül válaszhatja ki:

  • RAL 9016 fehér 
  • F1 alumínium 
  • Rozsdamentes
  • DB 703 antracit
  • RAL 9005 fekete

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!