Burkolatok

Az otthonunkban található burkolatok, a beltéri ajtókkal, a lakástextilekkel és a bútorokkal együttesen határozzák meg lakásunk stílusát, ezért fontos szerepet játszanak a lakberendezésben. A megfelelő padló- és falburkolatok kiválasztása esztétikai szempontból hozzájárul a lakás vagy egyéb belső terek megjelenéséhez. A burkolatok különféle mintákban, színekben és textúrákban érhetőek el, így lehetővé teszik a lakberendezők számára, hogy különböző stílusokat és hangulatokat hozzanak létre, amelyek harmonizálnak a tér többi elemével és az ott élők személyes ízlésével.

Az esztétikumon túl, a megfelelően kiválasztott padló- és falburkolatok segítenek biztosítani a kényelmet és a funkcionalitást a térben. Például egy strapabíró és könnyen tisztítható padlóburkolat ideális lehet olyan területeken, ahol magas a forgalom, például a nappaliban vagy a konyhában. Ugyanakkor a megfelelő falburkolatok segíthetnek a hangszigetelésben és hőszigetelésben is.
A padló- és falburkolatok ezen kívül segítenek meghatározni és megszervezni a térbeli elrendezést és elválasztani a különböző funkcionális területeket. Például egy eltérő padlóburkolat használata a nappali és a konyha között segíthet megkülönböztetni ezeket a területeket egymástól anélkül, hogy falakat kellene emelni.

A megfelelő padló- és falburkolatok kiválasztása lehetővé teszi, hogy hangulatot és atmoszférát teremtsünk a térben. Például egy meleg és természetes fa padlóburkolat segíthet megteremteni a meghitt, otthonos hangulatot, míg egy burkolt fal tágasabb és elegánsabb megjelenést kölcsönözhet a helyiségnek. Ezen előnyök figyelembevétele mellett a padló- és falburkolatok kiválasztása és elhelyezése fontos része a lakberendezési folyamatnak, amely nagyban hozzájárul a tér végső megjelenéséhez és funkcionális jellemzőihez.

Padlóburkolatok

Padlóburkolatok

Fedezze fel otthona új lehetőségeit a legújabb Mantu padlóburkolatokkal! Minőségi anyagok, stílusos design és tartósság egy helyen. Legyen szó klasszikus parkettáról, modern laminált padlóról vagy trendi vinyl burkolatról, nálunk mindenki megtalálja az ideális megoldást. Széles választékkal és szakértő tanácsokkal segítünk abban, hogy álmai otthona valóra váljon.

Falburkolatok

Gondolja újra a lakás oldalfalainak felületképzését és a hagyományos festés vagy tapétázás helyett alkalmazzon stílusos fa falburkolatokat. A falburkolatok kiváló védelmet nyújtanak az erősen igénybevett falszakaszokon (pl. előszobák) vagy látványos design elemként szolgálhatnak a fürdőszobában, illetve a hálóban.

A kínálatunkban található fa falburkolatok nemcsak szépek és divatosak, de akár hangszigetelésként is funkcionálhatnak.

Falburkolatok

Milyen burkolatok közül választhatunk padlót?

A lakásunkban hideg és melegburkolatok alkalmazása között választhatunk. A hidegburkolatok közé a csempéket és a kerámia vagy kő járólapokat, a melegburkolatok közé pedig a parkettákat, a laminált és vinyl padlókat és a padlószőnyegeket sorolhatjuk.
A vizes helyiségekben (fürdőszoba, WC, mosókonyha, stb) a vízállóság miatt általánosan a hidegburkolatok jellemzőek. Mivel ma már szép számban kaphatóak vízálló laminált és fa padlók is, ezért egyre inkább terjed ezek alakalmazása is.

Kőhatású design vinyl padló Meister

Az erősen igénybevett helyiségek esetén (nappali, előszoba, stb) ugyancsak kedveltek a hidegburkolatok, különösen padlófűtés esetén. A technika fejlődése azonban lehetővé tette az egyre ellenállóbb melegburkolatok gyártását, ezért ma már tartós és esztétikus laminált és vinyl padlók, valamint fa parketták állnak rendelkezésre a burkolat választásnál. Ezek nagy előnye, hogy érintésük és tapintásuk sokkal melegebb mint egy hidegburkolaté, ezért otthonosabb és komfortosabb környezetet nyújtanak.
A háló-, és gyerekszobák esetén mindenképpen melegburkolat választása javasolt. Az egyéni ízléstől függően ezek lehetnek padlószőnyegek, parketták, vinyl és lamináltt padlók is.

Fontos szempont a tisztíthatóság

A burkolatok választásánál kiemelten fontos érv, hogy azok kevésbé koszolódjanak ill. hogy könnyen tisztíthatóak legynek.
Ebből a szempontból különösen előnyösek a laminált és vinyl padlók, melyek tisztántartása gyerekjáték, ezért nagy népszerűségnek örvendenek a konyhában, a gyerekszobában, a sportszobában, vagy az előszobában.

A legtöbb parketta rendkívül érzékeny a szennyeződésekre, melyek az évek során beleülnek a fa pórusaiba és esztétikailag jelentősen csúfítják a felületet. Ez alól kivételt képeznek a legújabb generációs Lindura és Hywood faparketták, melyek nem csak rendkívül strapabíróak, de vízállók is.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!