Akusztikus falburkolatok

Fedezze fel az akusztikus fa falburkolatok varázsát és praktikumát otthonában vagy akár az irodájában. A fa falburkolatok egyedülálló esztétikai megjelenést kölcsönöznek bármely belső térnek. Természetes szépségük és melegségük emeli az enteriőr hangulatát, és lehetővé teszi, hogy egyedi stílusát kiemelje. A kínálatunkban található változatos fafajták és a kétféle megjelenési forma lehetővé teszik számunkra, hogy megtaláljuk az Ön igényeihez és a tervezett dekorációhoz legjobban illő megoldást. A fa burkolatok természetes anyaga nemcsak gyönyörű, hanem környezetbarát választást is jelent.

Emellett a fa falburkolatok nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem praktikus előnyöket is kínálnak. Hang- és hőszigetelő képességük révén segítenek csökkenteni a zajt és javítani a belső hőmérsékletet, így kellemesebbé téve az otthon vagy az iroda légkörét. Válassza a fa falburkolatokat, teremtsen természetes szépséget és melegséget az otthonában vagy vállalkozásában! Legyen az Ön belső tere is egyedi és környezetbarát a fa burkolatokkal!

Silent Design akusztikus falburkolat

Silent Design falburkolatok

60 évnyi kézműves tapasztalat összpontosul ebben a csodálatos termékben. A SilentDesign akusztikus panelek nem csupán hangelnyelő elemek hanem a lakberendezési elképzeléseinek és stílusának megtestesítői is. Alkalmazhatja a falakon vagy a mennyezeten, akár teljes felületeken, akár hangsúlyos pontokon – végtelen lehetőségeket kínálnak otthona harmonikus hangulatának kialakítására.

Falburkolatok választható kivitelei

A falpanelek 2 féle kivitelben vásárolhatók 2400 x 600 mm és 3000 x 600 mm panelméretekben.

Akusztikus falpanel egy oldalas kivitel

1 oldalas kivitel

Akusztikus falpanel három oldalas kivitel

3 oldalas kivitel

Falburkolatok színválasztéka

Akusztikus falpanel tölgy tiber felület

Tölgy Tiber

Akusztikus falpanel tölgy themse kivitel

Tölgy Themse

Akusztikus falapanel dió trent kivitel

Dió Trent

Akusztikus falpanel tölgy donau kivitel

Tölgy Donau

Akusztikus falpanel tölgy elbe kivitel

Tölgy Elbe

Hol alkalmazhatja a Silent falburkolatokat?

A falpanelek szinte az egész lakásban alkalmazhatóak, ahol design elemre van szükség vagy javítani akarjuk a hangcsillapítást.

Fal és mennyezet burkolás

Az akusztikus panelek egész helyiségeket vagy részterületeket emelnek ki. A paneleket ízlés szerint rögzítheti falra és/vagy mennyezetre. A fektetési irányt is egyedileg határozhatja meg.

Beugrókban, sarkokban

A szobák kis beugróiban vagy sarkaiban a panelek hívogató és hangulatos környezetet teremthetnek.

Hálószoba

Akár az ágy mögötti falra szerelik, akár stílusos térelválasztóként használják, az akusztikus panelek harmonikus légkört teremtenek hálószobájában, és hozzájárulnak a nyugodt alváshoz.

Konyhában

A konyhában a szekrényeken, az étkezőasztalokon vagy a falakon elhelyezett akusztikus panelek stílusos alternatívájaként szolgálhatnak a csempék helyett.

Előszoba

Az akusztikus panelek ideálisak lehetnek az előszobában. Például fogas vagy üzenőfal formájában. Ezáltal kombinálhatja a természetes dizájnt a funkcióval.

Nappali

Az akusztikus panelek TV falába integrálása javítja a hangminőséget, miközben stílusos kialakítást kínál, és a kábelek könnyen elrejthetők.

Falpanelek hangszigetelése

Hangelnyelés és visszhang

A visszhang az a jelenség, amikor a hanghullámok az eredeti hangforrás leállása után is hallhatóak maradnak a helyiségben. Ez azt eredményezi, hogy a hang többször is hallható, miközben visszaverődik. A hangelnyelés ezzel szemben az anyagok vagy felületek azon képessége, hogy elnyelik a hanghullámokat ahelyett, hogy visszavernék azokat.

Hangcsillapítás különböző beépítési esetekben

A különböző beépítési lehetőségek különböző szintű optimalizálást tesznek lehetővé a helyiség akusztikája szempontjából.

Hangvisszaverődés Silent falpanel nélkül
Silent falpanel nélkül

Amikor a hanghullámok kemény felületet érnek, általában közvetlen visszaverődés lép fel, és a hang ugyanolyan intenzitással verődik vissza. Ez káros hatással lehet a helyiség akusztikájára, és kevésbé kellemes hangkörnyezethez vezethet.

Silent akusztikus falpanel falra szerelve
Silent falpanel közvetlenül a falra szerelve

A SilentDesign akusztikus panelek intelligens szerkezettel rendelkeznek, amely szóródási és diffúziós hatást hoz létre a hanghullámokon. Ez azt jelenti, hogy amikor a hanghullámok elérik a SilentDesignt, kisebb hanghullámokra bomlanak fel. Ez hozzájárul a helyiség akusztikájának javításához (D elnyelési osztály).

Silent akusztikus falpanel alépítményre szerelve
Silent falpanel alépítményre szerelve

SilentDesign akusztikus paneljeink 60 mm vagy 100 mm vastagságú rácsos alépítményre történő felszerelésével már lényegesen jobb eredményeket kapunk. Ily módon B vagy C hangelnyelési osztály érhető el.

Silent falpanel alépítményre szerelve és tömítve
Silent falpanel alépítményre szerelve és tömítve

A legnagyobb hatást akkor érjük el, ha a rácsos alépítmény közé ásványgyapot rögzítünk. Ez a helyiség akusztikájának optimális szabályozásához és a visszhang csökkentéséhez vezet, ami végső soron az A hangelnyelési osztály elérését eredményezi.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog