Pergolák

A pergolák világában a forgatható lamellás alumínium tetővel vagy elhúzható vízálló ponyvával rendelkező modellek kiemelkednek modern és időjárásálló kialakításukkal. Mindkét típus esetében az alumínium váz divatos, trendi és rendkívül tartós, ami garantálja a hosszú élettartamot és a megbízhatóságot. A tető mozgatása mindkét modellnél motorosan, távirányítóval történik, ami maximális kényelmet és komfortot biztosít a felhasználók számára.

Ezek a pergolák tökéletesek nagyobb, egybefüggő teraszok fedésére, köszönhetően a moduláris rendszernek, amely lehetővé teszi a különböző méretű és formájú terek rugalmas és esztétikus lefedését. A prémium termékek egyik fő jellemzője, hogy látszó kötések és csavarozások nélküli illesztésekkel rendelkeznek, ami elegáns megjelenést kölcsönöz nekik. Az integrált vízelvezetés biztosítja, hogy az esővíz hatékonyan távozzon, így a pergola alatt mindig száraz és kellemes környezet marad.

A lamellás pergolák különleges előnye, hogy a tető lamellái forgathatók, így szabályozható a beáramló fény mennyisége és a szellőzés mértéke, miközben teljes védelmet nyújtanak az eső és a túlzott napsugárzás ellen. Ezzel szemben a ponyvás pergolák erős, vízálló ponyvával vannak felszerelve, amely könnyedén elhúzható, amikor nyitott térre van szükség, vagy teljesen bezárható, ha árnyékolásra és védelemre van igény.

Mindkét pergola típus széles opcionális kiegészítő kínálattal rendelkezik, beleértve a LED világítást, fűtőberendezéseket és oldalfalakat, amelyek még tovább növelik a használati értéket és a komfortot. Az alumínium szerkezet nagy teherbírású, így ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek is, hosszú távon biztosítva a pergola stabilitását és esztétikai megjelenését.

A lamellás és ponyvás pergolák egyaránt kiváló választások mindazok számára, akik modern, stílusos és funkcionális megoldást keresnek teraszuk lefedésére. Az innovatív tervezésnek, a magas minőségű anyagoknak és a kényelmi funkcióknak köszönhetően ezek a pergolák tökéletesen illeszkednek bármilyen kültéri környezetbe, és hosszú éveken át gondtalan használatot biztosítanak.

lamellás Tarasola Technic Pro pergola

Bioklimatikus pergolák

Fedezze fel a bioklimatikus pergolák varázsát, és alakítsa át a kültéri teret egy stílusos és pihentető oázissá! A pergolák forgatható alumínium tető szerkezetük révén elegáns megoldást nyújtanak a napsütés és eső ellen, valamint védik teraszát télen a hó ellen. 

Kínálatunkban különböző árszintű modellek találhatók, melyek közös jellemzője a magas minőség, a megbízhatóság és a kiemelkedő esztétikai megjelenés.  Felkészült értékesítő és mérnök csapatunk garanciát nyújt arra, hogy bioklimatikus pergolája tökéletesen illeszkedjen a meglévő környezetbe. 

Válasszon egy tökéletes pergolát, és élvezze a természetes árnyékot, az esztétikai érték és a kültéri kényelem harmóniáját.

Ponyvás pergolák

Ismerje meg a ponyvás pergolák által nyújtotta sokszínű változatosságot és alakítsa át a kültéri teret egy stílusos és pihentető oázissá! A modern megjelenésű alumínium vázra szerelt elhúzható vízálló ponyva kiváló megoldást nyújt a napsütés és eső ellen, valamint védik teraszát télen a hó ellen. 

Kínálatunkban megtalálhatóak a ferde és lapostetős kivitelek, integrált vízelvezetéssel vagy anélkül, motoros vagy kézi mozgatással. A sokféle kivitel lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának legmegfelelőbb megoldást anélkül, hogy le kellene mondania a minőségről és a megbízhatóságról. 

A különböző árszintű modellek közös jellemzője a magas minőség, a megbízhatóság és a kiemelkedő esztétikai megjelenés.  Felkészült értékesítő és mérnök csapatunk garanciát nyújt arra, hogy ponyvás pergolája tökéletesen illeszkedjen a meglévő környezetbe.

Tarasola Cubic ponyvás pergola

Lamellás kontra ponyvás pergola - előnyök, hátrányok

Esztétikai megjelenés

A lamellás (bioklimatikus) pergolák megjelenésre mindig kubikus szerkezetűek, ami jó illik egy modern környezetbe. Az új generációs ponyvás pergolák lehetnek ferde vagy lapos tetős kivitelűek, így modern és klasszikus környezetben is jól mutatnak.

Fényáteresztés

A lamellás és ponyvás pergoláknak közös hátrányuk az üvegtetőkkel szemben, hogy zárt állapotban lekorlátozzák a pergola alá bejutó fényt. Ezért telepítésükkor külön figyelmet kell fordítani arra, hogy ez ne jelentsen hátrányt az épület belső tereire. 

Eső elleni védelem

A ponyvás pergolák eső ellen 100%-os biztonságot nyújtanak. A lemellás pergolák esetén azonban mindig kell számolni csöppenő vízzel. Még a prémium kategóriában sem zárható ki, hogy egy nagyobb esőzés esetén a vízelvezető rendszer nem lesz képes elvezetni a lezúduló vizet és az bizony átcsap a vízelvezető csatornán.

Átláthatóság

A lamellás pergola nyitott állapotában is a helyükön maradnak a lamellák. (Kivéve a cabrio kivitelek esetében, melyek lényegesen drágábbak és más tekintetben is számos hátránnyal rendelkeznek). A ponyvás pergola ezzel szemben 95%-ban nyitható, így a fejünk felett semmilyen korlátot nem érzékelünk.  

Szellőzési funkció

A lammellás pergolák nagy előnye, hogy árnyékolás mellett is képesek átszellőzni résnyire nyitott lamellák mellett. Ez a funkció nincs meg egy ponyvás pergolánál, mivel nyitott állapotban nincs árnyékolás. 

Pergolát vagy üvegtetőt válasszak?

Ötletek, tippek, szempontok a választáshoz.

Tovább a cikkhez »

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!