Fa parketta

Üdvözöljük a természetes szépség és tartósság világában! Fedezze fel fa parkettákat, melyek nemcsak otthonába hozzák el a természet varázsát, de hosszú éveken keresztül megőrzik az eleganciájukat és eredeti szépségüket.

Termékeink kizárólag a legkiválóbb minőségű természetes anyagokból készülnek, hogy a legmagasabb szintű teljesítményt és esztétikát biztosíthassuk az Ön számára. Minden egyes parketta-lapunk gondosan megmunkált, hogy kiemelje a fa természetes erezetét és textúráját.

Tudnia kell, hogy nem minden fa parketta rendelkezik a fa egészséges erejével. Annak érdekében, hogy ez megmaradjon, nem szabad, hogy a padló gyönyörű megjelenése legyen az egyedüli irányadó a gyártás során. Az általunk kínált parkettákhoz ezért csak az egészségre ártalmatlan olajokat, lakkokat és egyéb összetevőket használunk, amelyek megőrzik és kiemelik a fa természetes szépségét.

Választékunkban megtalálhatók a modern stílusú parketták éppúgy, mint az időtlen klasszikusok, így biztos lehet benne, hogy megtalálja az Ön lakásába tökéletesen illő megoldást. Mindezt kiegészítjük a legújabb technológiák és eljárások alkalmazásával, hogy a parketta könnyen telepíthető legyen, és hosszú éveken át megőrizze szépségét és minőségét.

Fedezze fel a parketták világát velünk, és hozza létre álmai otthonát a természet erejével és szépségével! Fa parketta programunkat Németország egyik vezető gyártójának, a ter Hürne kínálatából, állítottuk össze, így annak minden darabja Made in Germany.

Fa parketta, személyre szabott kollekció

Fa parketta kollekció egyénre szabva

Ez a kollekció a belépő kategóriát jelenti a Mantu fa parketták világába, melyet  a legnépszerűbb és legdivatosabb dekorokból állítottunk össze. Két különböző panel méret, 8 különböző színvilág és 2 fajta válogatás áll rendelkezésre az egyéni igények megvalósításához. A fa parketták szerelmeseinek, akik a költségeket is keretek között kívánják tartani, viszont nem akarnak lemondani a minőségről sem, ár-érték arányban minden bizonnyal ez jelenti a tökéletes megoldást. 

Az egyénre szabott fa parketta kollekció 19.900 ,- Ft/m2 +ÁFA  ártól kapható.

Unique kollekció

Ahogy minden minden fa, úgy minden egyes parketta lap is a természet történetét meséli el, amelyet  a Unique kollekciónkban életre is keltünk. Többek között láthatunk itt különböző ágkontúrokat, keményfát, jellegzetes repedéseket, számos színárnyalatot, és szijácsot is. Mégpedig azért, hogy maximálisan egyedi megjelenést kapjunk végeredményül.

A természet adta jellemzőket lapról lapra dolgozzuk ki és kézzel hangsúlyozzuk. Így minden egyes parketta lap kézzel készített értékes egyedi darab lesz. A páratlan dizájnnal és magas vonzerővel rendelkező prémium otthonok tökéletes választása.. 

Az Unique fa parketta kollekció 38.400 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható.

Fa parketta, ter Hürne Unique kollekció
Fa parketta, ter Hürne Heaven kollekció

Heaven kollekció

A Heaven kollekciónk Landhaus stílusú padlódeszkái szelíd és mennyei nyugalmat sugároznak. Ez a kollekció a harmonikus megjelenésű felületek trendjét követi: kiegyensúlyozott válogatást, és színes kollázsokat valamint lágy csiszolást foglal magába. Ezeket a felületeket extra matt lakkal nemesítjük, mely csak a fény enyhe visszaverődését teszi lehetővé. Az eredmény tapinthatóan selymes, kellemes és természetes.

A Heaven fa parketta kollekció 34.800 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható.

Earth kollekció

Kő, homok, agyag vagyis a föld sokszínűsége adta az alapot az  „Earth” kollekció megalkotásához. A Landhaus stílusú padlódeszkák színei élénkek és erőteljesek, hangsúlyos válogatással. A természetes hatású olajok speciális alkalmazásával az egyes parketta lapok színjátékát fokozni tudjuk: hol finoman, hol intenzíven, de mindig a különféle öko-tanúsítványoknak megfelelően. A felületnek időre van szüksége az éréshez, amit mi szívesen biztosítunk neki. Az “i”-re a pontot a természetes olajjal történő finishelés teszi fel, melynek eredménye egy földes tónusú és meleg érzetű felület. 

Az Earth fa parketta kollekció 34.800 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Fa parketta, ter Hürne Earth kollekció
Fa parketta, ter Hürne, Moods of Provance kollekció

Provence-i hangulat kollekció

Ahogy a nap lenyugszik az ibolya tenger felett, miközben az illatos levendulák kecses szárukkal a végtelennek tűnő horizont felé nyújtózkodnak, igazi hamisítatlan Provance-i hangulat.

A „Moods of Provence” kollekciónkat erre az életérzésre alapítottuk. A Landhaus stílusú padlódeszkákat hangsúlyos felületek és speciális lekerekített élek jellemzik. A gyalult felületek mély benyomást keltenek, miközben az egész padló megjelenése élettel teli. 

A „Moods of Provence” parketta kollekció 39.600 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Contours kollekció

A „Contours” kollekciónk speciálisan fózolt padló lapjai összetéveszthetetlen mintázatokat hoznak létre. A kontúros fózolás tudatos használata kiemeli az egyes padlólapokat a szem számára, ami fantasztikus fényjátékot hoz létre.

Az intenzív csiszolás és a természetes olajok használata tovább emeli a felületek természetességét, melynek eredményeként kontrasztos hangsúlyokat hozhatunk létre egy építészetileg is elegáns padlófelülettel. A szoba stílusossá válik, ahol csak követnünk kell a fény táncát a padlóburkolaton.

A „Contours” fa parketta kollekció 28.800 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható.

Fa parketta, ter Hürne, Contous kollekció
Fa parketta, ter Hürne

Herringbone - halszálka kollekció

A Herringbone kollekcióval nyolc parketta színt kínálunk elegáns, 1082 x 162 x 12 mm-es formátumban az impozáns megjelenéshez. Ezek változatos színjátékot biztosítanak, elegáns tölgy tónus vagy skandináv hideg árnyalatban, természetesen olajozott vagy matt lakkozott felülettel. Nálunk néhány egyszerű lépésben kiválaszthatja a tökéletes álomparkettát halszálkás kivitelben. A halszálkás parkettákról itt olvashat bővebben. 

A Herringbone” fa parketta kollekció 32.800 ,- Ft/m2+ÁFA ártól kapható. 

Mit nevezhetünk fa parkettának?

A fa parketták valódi fából készülnek, vagyis ezek természetes termékek. A korszerű, környezetbarát faparketták, már nem tömörfából készülnek, hanem több rétegből épülnek fel. Ezért ezeket sokszor rétegelt parkettának vagy készparkettának is nevezik. 

A parketta rétegei egy fa szerkezetű magból, egy tömörfa koptatórétegből (ez a látszó felület) és egy alsó zárórétegből állnak. Ez a gyártási technológia teszi lehetővé, hogy a rétegelt parketták gyártása mindössze tizedannyi fát igényel, mint a tömörfa parkettáké. Ennek igazán örülhet a természet!  

Parkettának azonban csak azok a padlóburkolatok nevezhetők amelyeknél a tömörfa koptató réteg vastagsága min. 2,4 mm.  

Mi a különbség a Landhaus és a szalagparketta (hajópadló) között?

A Landhausdiele kifejezés jellemzően olyan parkettákra utal, amelyek hosszú és széles lapokból állnak, melyek felülete egybefüggő fa. Ezeket a parkettákat általában nagyobb méretű helyiségeben alkalmazzuk, ahol érvényesül a lapok mérete. A Landhaus formátumú parketták gyakran hangsúlyozzák a fa természetes szépségét és textúráját, ezért tartalmazzák a fa fajtájára jellemző fa hibákat is.

Ezzel szemben a szalagparketták (hajópadlók) lapjai általában rövidebbek és keskenyebbek és a felületen sok kis méretű faminta látható, hasonlóan a hajóépítésben látottakhoz.

Ez az elrendezés egyfajta vizuális élményt és egyedi megjelenést kölcsönöz a padlónak. A két termék között jelentős érték és árbeli különbség mutatkozik a Landhaus javára, hiszen a szalagparketta kisebb mintázata miatt ugyanannyi alapanyagból itt lényegesen kevesebb a hulladék, vagyis jobb a kihozatal. Az árkülönbség akár 1,5-2- szeres is lehet. 

Fa parketta, ter Hürne, Moods of Provance, sötétbarna tölgy

Mit jelent a válogatás a fa parkettáknál? 

A fa természetes alapanyag, melynek változatossága és sokszínűsége adja az értékét. Ahány fa, annyiféle megjelenés. Ugyanakkor egy szobában esztétikailag nagyon zavarólag hatna, ha keverten fektetnénk le semleges és karakteres padlólapokat. Ezért a gyártás során a parketta felületi rétegét vizuálisan szétválogatják típusokra, mely meghatározza a fa parketta karakterességét. 

A csomótartalom, az erezet és a színjáték szerinti válogatással minden fafajtából nagyon személyes, egyedi padló jelleg készülhet. A Mantu kollekcióiban a következő válogatási típusokat különböztetjük meg:

Nyugodt

Egy különleges harmonikus felület csomók nélkül (kivétel pontszerű csomók), amely egyenletes színképet mutat. 

Kiegyensúlyozott

A felület a kiegyensúlyozott erezet, a finom csomók és a szijács elszigetelt részei révén egy a természetben is megjelenő képet hoz létre.

Karakteres

A hangsúlyos göcsök és a szijács látható részei biztosítják a mozgalmas és nagy kontrasztú felületi megjelenést.

Impulzív

Nagy göcsök, nagy színeltérések, kitöltött repedések és látható szijács ad egyediséget egy különösen mozgalmas hatású padlónak.

Bemutatótermünkben a parketta minták segítségével lehetősége van az egyes válogatás típusokat élőben is megnézni. A válogatásokra vonatkozó szerződéses feltételekről üzletünkben vagy a ter Hürne weboldalán tájékozódhat.

Fa parketták padlófűtésre

Az általunk forgalmazott fa parketták a gyártói utasításokban leírt lerakási technológia betartása mellett alkalmasak padlfűtésre. A padlófűtés témában olvassa el blogcikkünket melyben leírtak fa parketta esetén is érvényesek.  

A fa parketta előnyei 

  • Prémium lakás élmény
  • Minden lakberendezési stílusban alkalmazható.
  • 100%-ban természetes alapanyagok
  • Alacsony lépészaj.
  • Antisztatikus, és antiallergén, könnyen és egyszerűen tisztán tartható.
  • Kiforrott klikkrendszer az egyszerű és gyors lerakáshoz
  • Ragasztva és úsztatva is lerakható
  • Padlófűtés esetén is alkalmazható.
  • Akár 30 év garancia.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!