Bejárati ajtók

Üdvözöljük a Mantu bejárati ajtók világában, ahol az otthonok szívébe vezető út kezdődik! A termékprogram összeállításában alapvető célunk volt, hogy egyedi és kiváló minőségű bejárati ajtókat kínáljunk, amelyek nem csupán az épületek elsődleges védelmi vonalát képezik, hanem stílusukkal, megjelenésükkel és eleganciájukkal is kifejezik tulajdonosaik személyiségét és egyéni ízlését.

Nálunk minden bejárati ajtó egy személyes történetet mesél el. Kínálatunkban szerepelnek az időtlen klasszikusok, a modern minimalista stílusú darabok, valamint az extravagáns, egyedi designok, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes megoldást. Hiszünk abban, hogy az otthon a személyes vágyak megvalósításának szentélye, amihez bejárati ajtajaink az önállóságot és az egyediséget hangsúlyozzák.

Engedje, hogy álmai bejárati ajtaja új fejezetet nyisson otthonában! Fedezze fel kínálatunkat, és válassza az egyedi stílus és a minőség tökéletes egyensúlyát. Legyen az otthona az a tükör, ami büszkén mutatja meg az ön személyiségét és ízlését. Várjuk Önt szeretettel, hogy segíthessünk az otthona legfontosabb részének kiválasztásában!

Fa bejárati ajtók

Fa bejárati ajtók

Bár a mindennapi gyakorlatban, a modern építészetben a tisztán fa bejárati ajtók háttérbe szorulnak az alumínium bejárati ajtókkal szemben, ennek ellenére a fa bejárati ajtók alkalmazása számos épület típusban indokolt lehet, különösen azokban az esetekben, amikor az otthon vagy az épület stílusának, környezetének és funkciójának megfelelő megjelenésre és tulajdonságokra törekszünk.

Fa bejárati ajtó kínálatunkat az osztrák Katzbeck gyár termékeiből állítottuk össze.

Alumínium bejárati ajtók

Ismerje meg a Mantu alumínium bejárati ajtók kivételes világát, ahol a minőség és a stílus összefonódik a páratlan egyediséggel! Ezek az ajtók magas szintű eleganciát képviselnek a bejárati ajtók világában, és messze túlmutatnak a szokványos termékeken. Egyedi megoldásaik és különleges design-juk garantálják, hogy új otthona kiemelkedjen a szomszédok közül, és irigy pillantásokat vonzzon.
Ne elégedjen meg kevesebbel, válassza a Mantu alumínium bejárati ajtókat, és lépjen be a kivételesség új dimenziójába!

Alumínium bejárati ajtók
Üveges bejárati ajtók

Üveges bejárati ajtók

Fedezze fel az üveges bejárati ajtók lenyűgöző világát, melyek természetes fényt árasztanak otthonába! Széles választékunknak köszönhetően lehetősége van egyedi design kialakítására, mely tökéletesen illeszkedik stílusához és igényeihez. Nem csak a fény, hanem a biztonság is fontos szempont: válassza betörésbiztos üvegeinket, melyek védelmet nyújtanak otthona számára. Feledhetetlen pillanatok és biztonságos otthon várja önt az új üveges bejárati ajtókkal!

Bejárati ajtók oldalvilágítóval

Új dimenziókat és a monumentális szépséget fedezheti fel az oldalvilágítóval szerelt bejárati ajtóinkkal! Engedje el fantáziáját és válasszon egyedi üvegeket és kézműves vasalatokat, melyek egyedi design-t és kifinomultságot képviselnek. Oldalvilágítóval szerelt bejárati ajtajának különleges megjelenésével és minőségével garantáljuk, hogy otthona bejárata a figyelem középpontjába kerüljön. Válassza a Mantu bejárati ajtókat, és tegye otthonát még vonzóbbá és biztonságosabbá!

Bejárati ajtók oldalvilágítóval
Mellékbejárati ajtók

Mellékbejárati ajtók

A mellékbejárati ajtók nem csupán praktikus hozzáférést biztosítanak az épület rejtettebb területeihez, hanem biztonságot és egyedi stílust is kölcsönöznek otthonának. Gyors és kényelmes útvonalat kínálnak az udvarra vagy a garázsba, miközben magas minőségű kialakításuk biztosítja az épület védelmét.

A mellékbejárati ajtók lehetnek esztétikailag vonzó és funkcionális elemek is otthona külső terében.

Kétszárnyú bejárati ajtók

Lépjen be új otthonába a kétszárnyú bejárati ajtók különleges világán keresztül! Ezek az ajtók nem csupán otthona bejáratát díszítik, hanem egyedülálló designt és funkcionalitást is képviselnek. A kétszárnyú kivitel lehetővé teszi a nagyobb nyílásméretet, ezzel impozáns és tágas belépést biztosítva.
Egy kétszárnyú bejárati ajtó ideális választás nagyobb épületekhez vagy tágasabb lakóterekhez, ahol a bejárat kiemelt jelentőséggel bír. Tegye egyedivé és emelje ki otthona eleganciáját kétszárnyú bejárati ajtóinkkal!

Kétszárnyú bejárati ajtók

Bejárati ajtók könnyű működtetése

A bejárati ajtók (ideális esetben) akár több száz kg-os, nagyméretű szerkezetek, melyet nem csak a férfiembernek, de a kisebb gyermekeknek, sőt igazából mindenkinek gond nélkül kell tudnia működtetni. Ezért kiemelkedő fontosságú, hogy a bejárati ajtónk minden körülmények között könnyen nyitható és zárható legyen.

Ebből a szempontból fontos a felhasznált alapanyagok (ajtólap szerkezet, pántok, zárak, tömítések) minősége és jósága, melyek a működtetés során sem engedik meg az ajtószerkezetek deformációját, vagy az ajtólap elmozdulását az ajtótokhoz képest, ami idővel akadályozná az ajtó könnyű működtetését. Ugyanakkor igen fontos, hogy a beépített zárak és pántok lehetővé teszik az utólagos állítást, ha az épület mozgásából adódóan mégis deformációk lépnének fel.

Bejárati ajtó ujjlenyomat olvasóval
Bejárati ajtó ujjlenyomat olvasóval

Bármily furcsa, de a bejárati ajtók működtetése kapcsán is szólni kell a biztonságról. Igaz, ezúttal nem a betörésgátlásról, hanem a balesetek megelőzéséről. Nagyon sok bejárati ajtónál (különösen az acél bejárati ajtóknál) látható, hogy a nagy méretek és súlyok miatt kifejezetten veszélyes az ajtó élkialakítása, melyek akár gyerekeink ujját is komolyan veszélyeztethetik.

A bejárati ajtók nehéz működtetésének egyik legfőbb okozója az időjárás változás. Míg télen akár mínusz 15-20 C fokos hideget kell kiállniuk, addig nyáron a tűző napon akár 40-50 C hőség is érheti őket. (Sötét felület esetén valószínűleg ennél is több.) Mindenki tapasztalhatja, hogy ilyenkor leginkább a kulccsal való nyitás okoz gyakran nehézséget (gomb-kilincs esetén).

Ennek oka az ajtószerkezet extrém időjárási viszonyok miatti alakváltozása. Ezért rendkívül fontos az ajtólapok stabil, réteges felépítése, mely kivédi az időjárás okozta deformációt, így az nem befolyásolja hosszútávon a nyitást és a zárást.

A bejárati ajtó mekkora legyen?

Nagy belmagasságú helyiségek, pompás villák, kastélyok és a modern építészet gyöngyszemei nem engedhetik meg maguknak, hogy kommersz alumínium ajtókkal szereljük fel őket.

Nagyméretű luxus bejárati ajtó – Pirnar Ultimum Grande
Nagyméretű luxus bejárati ajtó – Pirnar Ultimum Grande

Például ilyen esetekben fontos szempont a választáskor a méret. A normál beltéri ajtó magasságot (210 cm) semmiképp nem javasoljuk nagy belmagasság esetén, nem csak bejárati ajtóként, de a beltéri ajtókhoz sem. Viszont ha már a beltéri ajtók 235 cm magasak, vagy annál is nagyobbak, akkor bizony a bejárati ajtó sem maradhat el tőlük.

Van ahol még az egyébként nagynak számító 280 cm-es magasság sem elég, ilyenkor javasoljuk a PIRNAR bejárati ajtók GRANDE változatát, ami akár 350 cm magasságig és az oldalvilágítókkal együtt 280 cm szélességig rendelhető, azaz nevéhez hűen grandiózus hatást kelt.

Bejárati ajtót üveggel vagy nélküle?

Egy bejárati ajtón lévő üvegezés nemcsak több fényt enged be az otthonába, de egyúttal design elemként emeli az ajtó szépségét. Azonban van, akinek a szilárdság, a biztonság és az áthatolhatatlanság fontosabb, ezt pedig egy üvegezés nélküli kivitel jobban tudja biztosítani. Természetesen műszakilag az üvegezett ajtók is megfelelnek a biztonsági követelményeknek, nem kell attól tartania, hogy megkönnyíti vele a betörők dolgát.

Pirnar kétszárnyú bejárati ajtó oldalvilágítókkal

Függetlenül attól, hogy a bejárati ajtó üvegezett-e vagy sem, az ajtó mögötti tér megvilágításában segíthet az egy vagy két oldalon elhelyezett oldal bevilágító. Elegendő hely esetén ezzel a megoldással kétségtelenül látványosabb bejáratot tud megvalósítani.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!