Padlóburkolatok

Hozza létre otthonának új arculatát lenyűgöző padlóburkolataink segítségével! Számos stílusú és anyagú padlóburkolat közül válogathat, hogy lakberendezési elképzeléseit megvalósítsa az egyedi ízlésének és igényeinek megfelelően. Legyen szó természetes fa parkettáról, modern vinyl burkolatról, prémium minőségű laminált és design burkolatokról, kínálatunkban biztosan talál olyat, mely tökéletesen illeszkedik az Ön elképzeléseihez. A kiváló minőségű anyagok és a precíz telepítés garantálja, hogy padlóburkolata hosszú évekig megőrizze szépségét és tartósságát. Látogasson el bemutatótermünke, inspirálódjon a berendezett enteriőrökben és kérje szakértő kollégáink segítségét a tervezésben, még ma!

Laminált padlók- Padlóburkolatok

Laminált padlók

A laminált padlók jelentik a belépő terméket a meleg padlóburkolatok világába. A laminált padlók közös jellemzője, hogy az esztétikai élményt nyújtó felület egy nyomdai úton előállított reprodukció. A padló minőségét az igénybevételekkel szembeni ellenálló képesség és a valósághű megjelenés határozza meg.

A laminált padlókat típustól függően a lakás minden helyiségében alkalmazhatjuk.

Kőhatású laminált padlók

A kőhatású laminált padlók egy újgenerációs divatirányzatnak tekinthetők. A digitális nyomtatás fejlődésével lehetővé vált a természetes kövekhez a megszólalásig hasonló laminált padló előállítása. A vízálló laminált padló megjelenésével pedig elhárult az akadály, hogy a korábban klasszikusan hideg burkolattal ellátott helyiségekbe (fürdő, konyha, stb.) is meleg burkolat kerüljön, ami jelentős pénz megtakarítást jelenthet.

Kőhatású laminált padlók
Vinyl padlók, vinyl parketták

Vinyl padlók, vinyl parketták

A vinyl padlók és vinyl parketták rohamos elterjedését ugyancsak a technológiai fejlődés tette lehetővé, mely kiküszöbölte az egészségre káros PVC jelenlétét a termékekben. Végre megvalósulhatott a valósághű fa- és kő reprodukciók előállítása, ráadásul a laminált padlóknál már bevált klick rendszer révén egyszerű és költséghatékony a telepítésük is.

Avatara design padló

Az Avatara design padló külön kategóriát képvisel a padlóburkolatok között. Se nem laminált padló, se nem vinyl padló, ez Avatara.

Az Avatara design padló élethűsége egyedülálló, és meggyőződéssel állíthatjuk, hogy alig vélhető fel különbség az esztétikai hatásban a valódi fa parkettákkal és kőburkolatokkal való összevetésben. Elsősorban nagyobb helyiségekben érvényesül a design, de a rendkívüli tartósság és a 100%-os vízállóság miatt bármely helyiségben előnyösen alkalmazható.

Avatara design padló
Dureco padló - padlóburkolatok

Dureco padlók

Az innovatív Dureco padló nem sorolható be az ismert padlóburkolat kategóriákba. Megjelenésében leginkább egy laminált padlóra hasonlít, de anyag szerkezetében és felépítésében is jelentősen eltér attól, mert egyáltalán nem tartalmaz műanyagot. Ellenállóképessége mind a mechanikai igénybevételekkel, mind pedig a nedvességgel szemben nagyságrendekkel jobb, mint a laminált padlóé.

Fa parketták

Fa parketta kínálatunkat a természetes anyagok szerelmeseinek állítottuk össze, akik a természet részeként szeretik, ismerik és tisztelik ezt a nemes alapanyagot. A különböző kollekcióban többféle kézműves technika alkalmazásával emeljük ki a fa különleges, természetes szépségét: gyalulunk és érdesítünk, kijavítjuk a csomókat és repedéseket, kiemeljük a színeket, fózolást és éleket készítünk.
A fa iránti szenvedélyünk nem csak a designban, hanem a kiemelkedő műszaki tulajdonságokban is visszatükröződik.

Fa parketták
Vízálló parketták

Vízálló parketták - hibrid padló

Valódi fából van, de nem parketta. Rendkívül tartós, de nem dizájn padló. Viszont e két világból a legjobb tulajdonságokat ötvözi, és valami újat, egy rendkívül tartós valódi fa hibrid padlót alkot belőle. A vízálló parketta a fa világából származik, mert fából készült – teljes keresztmetszetében. Ezért hatása valódi, nemes és természetesen gyönyörű. Minden benne van, amit a fától kívánhat. Tökéletes választás a nappalba, a konyhába és a hálószobába is.

Halszálkás parketták, padlólapok

A halszálkás parketták és padlólapok széles választékát kínáljuk szinte minden termékkategóriában. Akár valódi fa parkettát, hibrid fa padlót, laminált vagy vinyl padlót választ, nem kell lemondania erről a klasszikus fektetési módról. A halszálkás mintázat nem csak a klasszikus stílusú otthonokban, de a modern lakberendezésben is megállja a helyét.

Halszálkás parketták

Laminált padló és egyéb alátétek

A laminált padló és egyéb alátétek elengedhetetlen alkotóelemei egy jó minőségű padlóburkolatnak. Növelik a padló rugalmasságát és kompenzálják a kisebb egyenetlenségeket az aljzatban. Tompítják mind a lépéshangot, mind pedig a térhangot, ami jót tesz nemcsak az Ön, de a szomszédok fülének is!

Laminált padló alátétek

Milyen szempontok alapján válasszon padlóburkolatot?

Stílus és dizájn

Az elsődleges szempont minden vásárló számára a stílus és a design. Egy adott színű ill. mintázatú padlóburkolatról mindenki saját maga, egyéni ízlése alapján eldöntheti, hogy az tetszik neki vagy sem. A kiválasztott padlóburkolatnak továbbá harmonizálnia kell az adott tér stílusával és kialakításával is, ezért mindig fontolja meg azt is, hogy a választott burkolat illik-e a helyiség designjába, harmonizál-e a stílussal, a bútorokkal, az ajtókkal, a falszínekkel stb.

Anyag és tartósság

Első megközelítésben azt mérlegelje, hogy Ön hogyan viszonyul a különböző anyagokhoz. Előnyben részesíti-e a természetes anyagokat, így pl. a valódi fa parkettát, vagy megelégszik a látszatra hasonló laminált reprodukciókkal. Mérlegelje, hogy tud-e együtt élni a műanyag vagy PVC felületekkel vagy ragaszkodik a 100%-ban egészségbarát anyagokhoz. Az anyagválasztás természetesen értékítélet is, mert hatással van a létrejövő új ingatlan értékére is.
Vegye figyelembe, hogy a különböző anyagú padlóburkolatok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért különbözőképpen reagálnak a karcolásokra, benyomódásokra, szennyeződésre vagy a nedvességre. Az anyagválasztás ezért nem csak esztétikai kérdés, de függ a helyiség rendeltetésétől, vagyis a használat várható módjától, a várható igénybevételtől, mert ez befolyásolja a tartósságot.

Funkció

Az anyag választásnál figyelembe kell vennünk a helyiség funkcióját is. Ebből a szempontból pl. egy hálószoba kisebb terhelésnek van kitéve, mint egy nappali. Ugyanígy, a gyerekszobában egy design padló melegebb hatású és ellenállóbb, mint egy laminált padló. A fürdőszobában vagy a konyhában olyan burkolatra lehet szükség, amely ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztítható.
Mindig mérlegelje, hogy melyek az Ön preferált igényei, és az annak legmegfelelőbb anyag mellett döntsön.Padlófűtés laminált padlóhoz

Hővezetés

Ha padlófűtést tervez, akkor olyan burkolatot válasszon, amely jól vezeti a hőt. Az általunk forgalmazott padlóburkolatok kivétel nélkül alkalmasak padlófűtésre.

Költségvetés

Fontolja meg, hogy mennyit szeretne költeni a padlóburkolatra. A különböző anyagok és stílusok eltérő árakkal rendelkeznek, ezért fontos, hogy megtalálja a Ön számára megfelelő ár-érték arányt. Tartsa szem előtt a felújított vagy új építésű ingatlan kívánt értékét is, mert a legolcsóbb burkolatok választásával lerombolhatja azt.

Padlóburkolatok telepítés és karbantartás

Telepítés és karbantartás

Gondolja át, hogy saját kivitelezésben vagy vállalkozóval fogja lefektetni az új padlóburkolatot. Nem árt tudnia, hogy az olcsó burkolatok fektetése sokkal nagyobb kihívást jelent, mint egy prémium terméké, ezért rendszerint sokkal nagyobb tapasztalatot is igényel.
Meleg és hideg burkolat közötti választáshoz vegye figyelembe, hogy például a laminált padlók könnyen és olcsóbban telepíthetők, mint a természetes kőburkolatok. Egy felújítás esetén a ragasztott burkolatok bontása jelentősebb költséggel és nagyobb piszokkal jár, mint az úsztatott technológiával fektetett fa parketták vagy laminált padlók.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu blog

Segítünk Önnek
a tökéleteset kiválasztani!