Modern fürdőszoba ötletek: 13 exkluzív megoldás

Címke: #ajtó

Egy modern fürdőszoba megtervezése és kialakítása mindig különleges hangsúlyt kap akár lakasfelújításról, akár új családi ház építéséről van szó. Ha ötleteket keres a neten, akkor se szeri se száma azoknak az oldalaknak, ahol ilyenek találhatók.

Ezek többsége azonban főleg a burkolatokra és járólapokra, a szaniterekre, a csaptelepekre, a fürdőszobai bútorokra és a design elemekre ( világítás, egyedi megoldások, stb.) koncentrál, melyek kétségkívül elengedhetetlen elemei egy modern fürdőszobának.

Mi most azonban 13 olyan exkluzív modern fürdőszoba ötletet szeretnénk Önnek mutatni, melyre egyáltalán nem koncentrálnak mások, ezért valódi egyediséget, kuriózumot jelenthetnek. Ezek a fürdőszobai megoldások nem csak a design tekintetében nyújtanak kiemelkedőt, de többnyire rendkívül hasznos műszaki tulajdonságokkal és kézzelfogható használati előnyökkel is párosulnak.

Modern fürdőszoba ötletek- Üvegajtó Licht und Harmonie Leto
Modern üvegajtó alumínium tokkal fürdőszobában

Mi jellemzi a modern fürdőszoba trendeket?

Általánosságban a modern fürdőszobát a minimalizmus és a letisztult design jellemzi, ahol a világos és neutrális színek dominálnak. Anyaghasználatban a fa, a kő,  a márvány és az üveg népszerűek, technológiában pedig kedveltek az okosház megoldások. A térformálásban a nyitott terek kialakítására törekeszenek, miközben az egyedi design elemek alkalmazásával fokozható a luxus érzése.

Mitől válik exkluzívvá egy fürdőszoba megjelenése?

Nos , a fentiek alapján már könnyű megválaszolni a kérdést. Az anyag és a szín választásunkban kövessük a mindenkori trendeket. A fényes felületek helyett forduljunk bátran a matt anyagfelületek irányába és ne féljünk alkalmazni a fát és az üveget minél több felületen. A modern technológiák lehetővé teszik például járólapok helyett a fa padlóburkolatok alkalmazását is anélkül, hogy félnünk kellene a felázástól.

Építsünk tágas, átlátható és világos fürdőszobákat. Ebben segítségünkre lesz az üveg, mint térelválasztó alkalmazása. Az egyedi megoldások keresésekor bátran nyúljunk olyan, kevésbé általánosan ismert megoldáshoz, mint pl. egy üveg ajtóba integrált egyedi motívum vagy a csaptelepekkel is harmonizáló, design ajtó vasalat.

Eközben természetesen figyeljünk az összhangra és nem utolsó sorban a szakszerű, minőségi kivitelezésre.  

Milyen modern fürdőszoba ötletek vannak?

Ha ellátogat bármelyik modern fürdőszoba stúdióba, akkor valószínűleg több tucatnyi ötlettel térhet haza. Mi most olyan ötleteket szeretnénk mutatni Önnek, amit nem talál meg egyetlen fürdőszoba kereskedésben sem, hiszen ezek nem a hagyományos fürdőszoba stúdiókban kapható anyagokhoz kapcsolódnak. Éppen ezért garantálható, hogy ezek alkalmazása valóban egyediséget és különlegességet jelent majd az új fürdőszobájában.

Nézzünk hát 13 exkluzív modern fürdőszoba ötletet

 1. Falpanel alkalmazása fürdőszobában
 2. Víznek ellenálló padlóburkolat fából
 3. Alumínium ajtótok fürdőszobában
 4. Falat átfogó, állítható fa ajtótok
 5. Ajtólap élek illesztési hézag nélkül
 6. Matt ajtó felületek fürdőszobában
 7. Modern ajtókilincsek, ajtópántok
 8. Láthatatlan WC zár a fürdő ajtón
 9. CPL felületű ajtók
 10. Láthatatlan szellőzési megoldás
 11. Síkban záródó üvegajtók
 12. Üveg tolóajtók
 13. Színes vagy egyedi motívumos üvegajtók

1. Fa falburkolatok alkalmazása fürdőszobában

Modern fürdőszoba ötlet- Beltéri ajtó vörösfenyő
Kereszt irányban furnérozott vörös fenyő ajtó elem és falburkolat

Fa falburkoló panelek alkalmazása a fürdőszoba egyik vagy másik falán igazi melegséget csempész annak hangulatába. A fa mint természetes anyag nem csak megjelenésében kelt exkluzív hatást, de előnyös tulajdonságai révén képes részt venni a fürdőszoba légnedvességének szabályozásában is. (Természetesen nem helyettesíti a megfelelő szellőztetést, de kétségkívül előnyösen befolyásolja azt.)   

A design választásakor a falburkolat  színét összeegyeztethetjük akár az ajtó felülettel, akár a  fa padlóburkolattal.

Lehetőség van akusztikus falpanelek alkalmazására is, melyek nemcsak modern design elemként szolgálnak, de csökkentik a falakon átjutó zajhatásokat is.

2. Víznek ellenálló padlóburkolat fából

A modern fürdőszoba ismérvei között láttuk, hogy a természetes anyagok, így pl. a faanyagok alkalmazása előnyben részesítendő. Miért is ne lehetne akkor a hagyományos kerámia padlóburkolatok helyett fa padlóburkolatot alkalmazni?

Nos, a legkézenfekvőbb ellenérv a fa padlóburkolatok ellen a fürdőszobában az, hogy ezek bizony vízre érzékenyek. A vízálló laminált padlókról részletesen írtunk a blogunkon és elmagyaráztuk, hogy miért megtévesztő a fa tartalmú padlóburkolatok esetén 100%-os vízállóságról beszélni.

Szerencsére létezik egy forradalmian új padlóburkolat, az AVATARA padló, mely nem tartalmaz egyáltalán sem fát, sem PVC-t és 100%-ban vízálló, így a fürdőszobában is korlátozás nélkül alkalmazható. Az AVATARA ütés és kopásálló, így nem kell tartani attól, hogy pl. kemény tárgyak leesésekor eltörik vagy benyomódik.

Padlóburkolat fürdőszobába, ter Hürne Avatara
AVATARA perzsa tölgy padlóburkolat

Az AVATARA design választékában megtalálhatóak a modern trendekbe kiválóan illeszkedő matt felületek.

Fürdőszoba padló, ter Hürne Avatara Deimos tölgy
AVATARA deimos tölgy padlóburkolat
Fürdőszoba padló ter Hürne Avatara dió
Avatara dió padlóbukolat

Ha valaki ragaszkodik a természetes kő burkolathoz hasonló megjelenéshez, de nem akar lemondani az AVATARA padló páratlan előnyeiről, akkor lehetősége van kő utánzatú padlóburkolat választására is. A nagyméretű formátumok pl. 1800 x 246 mm vagy 1290 x 246 mm letisztultságot és nyugalmat biztosítanak.

Kőhatású padló fürdőszobába, ter Hürne Avatara
Kőutánzatú AVATARA padlóburkolat 1290 x 246 mm méretben.

További padló inspirációkért látogasson el interaktív applikációnkba és tervezze meg saját padlóburkolatát.

3. Alumínium ajtótok fürdőszobában

Bizonyára sokan találkoztak már a fürdőszobájukban azzal a jelenséggel, hogy a fürdőszoba ajtó vagy a tokkeret alja a hidegburkolattal való találkozás pontján felázik, majd idővel megdagad. Ez a hiba szakszerű beszereléssel kiküszöbölhető lenne, de sajnos kevés szakember fordít erre figyelmet.

Egy bombabiztos és designos megoldás ennek megakadályozására az alumínium tok alkalmazása. Legjobb, ha nem a hagyományos fém színeket, hanem a fehér és a szürke (fekete) különböző árnyalatait választjuk, melyek jól harmonizálnak egy modern fürdőszoba színvilágával.

Fürdőszoba ötlet- Fa tolóajtó Alumin tokkal
Alumínium tokos fa tolóajtó fürdőszobán
Fürdőszoba ötlet - Üvegajtó Alumin tokkal
Fekete alumínium tok fürdőszobán

4. Falat átfogó, állítható fa ajtótok alkalmazása

Tokmetszet, fürdőszoba beltéri ajtó
Falat átfogó állítható fatok

Amikor divatról és trendekről beszélünk, nem árt néha a kivitelezési részletekre is figyelni, mert egy-egy hiba elronthatja a legdesignosabb fürdőszobát is.A falat átfogó állítható fatok alkalmazásával 2 féle lehetőségünk is van a falat borító csempe és az ajtótok illesztésének esztétikus megoldására.

Az egyik lehetőségünk az ábrán 2-es számmal jelölt csempét megállítjuk a tokborítás előtt. Ebben az esetben célszerű egy szerelő profilt alkalmazni az esztétikus átmenet kialakítására. Mivel ez a megoldás rendkívüli pontosságot és figyelmet igényel, ezért ezt ritkábban szokták választani.

A másik lehetőség, hogy a csempét befuttatják a tokborítás alá. Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy a tokvastagság meghatározásakor ne csak a falvastagságot, de a hozzáadandó csempevastagságot is figyelembe vegyük és gondoskodjunk a csempe és a fa tok közötti megfelelő szigetelésről a felázás elkerülése érdekében.

5. Ajtólap élek illesztési hézag nélkül

Nemcsak designban szép, de rendkívüli gyakorlati haszna is van a látszó illesztési hézagok nélküli ajtólap és ajtótok éleknek. Ezeken a hézagokon keresztül ugyanis könnyen bejut a fürdőszobában lévő pára az ajtólapok vagy az ajtótokok fa szerkezetébe, és ott idővel maradandó károsodást okozhat.

Beltéri ajtó Smart élképzésLátszó illesztési hézag nélküli smart él

A legegyszerűbb megoldás az ajtólapon a Smart él alkalmazása, amikor is az ajtólap élén egy rendkívül kis rádiuszú, szinte sarkosnak ható élképzés található. Ez a megoldás jól illeszkedik a letisztult, minimalista trendbe is.

Beltéri ajtó falc nélküli, null fugávalNull fuga – síkban záródó fürdőszoba ajtón

Egy másik megoldás az ajtólapok esetén az un. Nulla-fuga, melynek előnye különösen a fehér CPL ajtólapok és síkban záródó ajtólapok esetén szembeötlő. A forradalmi lézertechnológia láthatatlanná teszi az illesztési hézagot a lap élén.

6. Matt ajtó felületek fürdőszobában

Napjaink lakberendezési trendjében, különös tekintettel a konyha designban, kétségkívül a matt felületek hódítanak, ezért természetes, hogy a vezető ajtógyártók kínálatában is megjelennek ezek a felületek.

Azonban ezek nem csak divatosak, de extrém ellenállóak is, ráadásul számos használati előnnyel is bírnak. Például érzéketlenek az ujjnyomokra, ezért rendkívül könnyen tisztíthatóak. Ez különösen a sötét és fehér színeknél jelent nagy előnyt.

Beltéri ajtó CPL nano matt fossil
Modern matt felületű konyha és fürdőszoba ajtó

7. Modern ajtókilincsek, ajtópántok

A beltéri ajtók kilincsei már régóta a lakberendezés fókuszában vannak. Olyan neves designerek adták a nevüket egy-egy kilincshez, mint Matteo Thun vagy Sergio Baronchelli.

Egy nagyon divatos és szép megoldás, amikor a kilincsben, betét formájában visszaköszön az ajtó felülete. Különösen jól mutat ez fehér ajtókon, ahol a matt fekete fémben visszaköszön az ajtólap színe.

Kilincs fa betéttel beltéri ajtóhoz
Qudro Plug in Black – design ajtókilincs

A hatás fokozása érdekében lehetőség van a zsanérok kilincshez illő színben történő választására is.

Fekete ajtópánt beltéri ajtóhoz
Matt fekete ajtópánt

Szép megoldás, amikor az ajtólap felülete betét formájában megjelenik a kilincsben. Különösen hatásos, ha struktúrált felületű ajtón alkalmazzuk ezt a megoldást.

Fürdőszoba ajtó ötlet, lakkozott fehér
CPL strukturált felületű ajtólap hozzá illő design kilinccsel

8. Láthatatlan WC zár a fürdő ajtón

WC kilincs fordító gomb
WC kilincs fordító gomb

A modern lakberendezésben a beltéri ajtókon szívesen elhagyják a zár helyét, hiszen ezeket többnyire sosem zárják be. Nem tehető ez meg azonban a WC vagy a fürdő esetén, hiszen ezeknél követelmény a zárhatóság. Ezt a funkciót korábban fordító gombbal oldották meg.

A modern lakberendezési követelményeknek és a zárhatósági igényeknek is megfelel egy új fejlesztésű kilincs, ahol a zárat magában a kilincs fogantyúban rejtették el. A kilincset enyhén magunk felé húzva tudjuk reteszelni az ajtózárat. A megoldás megfelel a minimalista törekvéseknek is.

Kilincs beltéri ajtóhoz, Elisse
Zárható kilincs fürdőszoba ajtón alsó fordítógomb nélkül.

9. CPL felületű ajtók

A CPL felületű beltéri ajtók méltán lettek népszerűek az építkezők és felújítók körében. A strapabíró felület rendkívül jól ellenáll a nedvességnek is, így kiváló választást jelentenek fürdőszobára és vizes helyiségekre. A prémium kategóriában bátran választhatunk divatos fa színeket is, mert ezek élethűsége szinte tökéletesnek mondható.

Fürdőszoba ajtó ötlet, CPL natúr tölgy
Natúr felületű CPL tölgy ajtó fürdőszobán
Fürdőszoba ajtó ötlet, CPL tölgy keresztcsíkos
Vízszintes erezetű síkban záródó tölgy ajtó fürdőszobán

A CPL ajtók esetén az Achillesi pontot az ajtó élén található illesztési hézag jelentheti (Lásd 5. pont). Ez nem csak könnyen elszennyeződik, de a nedvesség is könnyen áthatolhat rajta a belső faanyagig. Ezért ajánlatos a sarkos kivitel helyett kis rádiuszú lekerekítést (Smart él) vagy un. null-fugát kérni.

10. Láthatatlan szellőzési megoldás

A párás levegő kiszellőztetése a fürdőszobából rendkívül fontos. Az alkalmazott elszívás miatt szükséges a levegő utánpótlás biztosítása. Ezt korábban az ajtóba épített szellőzőráccsal oldották meg, ami valljuk be nem túl esztétikus egy modern fürdőszobában.
Láthatatlan szellőzés, beltéri ajtó tok

Egy új és korszerű megoldás az fürdőszobai ajtó vízszintes tokborításában kialakított marás, ami kívülről láthatatlan, de szabad utat enged a beszívott levegő utánpótlásnak.

11. Üvegajtók fürdőszobához

A modern fürdőszobában az üveg jelentős hangsúlyt kap. Így bátran használhatjuk olyan helyeken is, ahol hagyományosan más anyagok jellemzőek, így pl. üvegajtóként. A különböző felületképzési technikáknak köszönhetően az átláthatóságtól sem kell tartani.

Fürdőszoba ötlet üvegajtó Atos szatinált
Szatinált üvegajtó és fa falburkolat kombinációja – típus Atos
Fürdőszoba ötlet üvegajtó Licht und Harmonie Corteo matt
Matt felületű üvegajtó modern fürdőszobában – típus Corteo matt

12. Üveg tolóajtók

Különleges és exkluzív megoldást kínál az üveg tolóajtók fürdőszobában történő alkalmazása, melyekkel rendkívül látványos megoldások születhetnek.

Fürdőszoba ötlet- Üveg tolóajtó Licht und Harmonie Cuscino
Modern üveg tolóajtó fekete színben fürdőszobán – Típus Cuscino Vetro

13. Színes vagy egyedi motívumos VSG üvegajtók

Az exkluzivitás az egyedi termékek alkalmazásával növelhető, amire jó lehetőséget kínálnak a VSG üvegajtók.

VSG üvegajtó külső és belső oldala
VSG üvegajtó egyedi motívummal fürdőszobán – külső és belső nézet
Fürdőszoba ötlet fekete VSG üvegajtó
Színes üvegajtó modern fürdőszobán – Típus Black VSG

Az üvegbe bármilyen egyedi motívum, akár saját fénykép is felvihető. Az extremitásoknak sincs határa, mint ahogy azt az alábbi különleges extravagáns példa is bizonyítja.

Fürdőszoba ötlet- Exkluzív üvegajtó
Extravagáns üvegajtó

A fenti összeállításból láthatjuk, hogy a fürdőszoba designhoz hagyományos hozzátartozó hidegburkolatokon, szanitereken és fürdőszobai kiegészítőkön kívül még számtalan egyéb lehetőség áll a rendelkezésre, amivel egyedivé és látványossá tehetjük fürdőszobánkat.

Ha további ötletekre van szüksége jöjjön el a bemutatótermünkbe, ahol tanácsadóink segítenek álmai fürdőszobájának megtervezésében.