Woodline és Combiline harmonika ajtó

A Solarlux aluminium harmonika ajtók minden kétséget kizáróan etalont jelentenek a nyílászárók piacán. E tökéletes nyílászárók előnyeit azonban sokáig nem élvezhették azok az építkezők, akik a fát tekintették elsődleges választásnak a nyílászáróknál. Az új generációs harmonika ajtó rendszerrel lehetővé vált a tökéletes fa és alu-fa harmonika ajtók gyártása, melyek műszaki paramétereikben semmivel sem maradnak el alumínium társaiktól. 

A fa Woodline és az alu-fa Combiline modellekre is igaz az alumínium testvéreiknél megismert könnyű és megbízható működtetés, a változatos és az egyéni igényekhez igazított nyitási konfigurációk lehetősége, a napjaink hőszigetelési és biztonsági követelményeit kielégítő tulajdonságok. 

Mindezek mellett kiemelt helyen szerepel a kiváló fa alapanyagok használata, a design, a felületi megmunkálás minősége, melyek kétségkívül a prémium kategória legfelső polcára helyezik a Solarlux fa és alu-fa harmonika ajtókat.

Mitől különlegesek a Woodline és Combiline harmonika ajtók?

Solarlux Woodline harmonika ajtók keretszélessége

Minimális látható profilszélesség

A Woodline és Combiline modellek megjelenésében is kiemelkedő a mindössze 143 mm széles profil kitakarás a szárnyak sorolásánál, ami a mai napig világcsúcsot jelent. Ennek köszönhetően a Solarlux fa harmonika ajtók zárt állapotban is a lehető legnagyobb üvegfelületeket biztosítják és alig korlátozzák a szabad átláthatóságot, így Ön nyugodtan élvezheti a panorámát a nappalijából.

Extrém stabilitás

A harmonika ajtók működését hátrányosan befolyásolja a harmonika ajtószárnyak nem megfelelő merevsége, ami nehézkes mozgatást és nyitás-csukást eredményez. Ez különösen nagyobb szárny magasságok (2700 mm fölött és 3 rétegű üvegezés esetén) lehet kritikus, ahol a szárny súlyok már elérik a 100-110 kg-ot. A Solarlux harmonika ajtók egyik nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy miközben a szárnykeretek rendkívül filigránok és keskenyek, addig a stabilitásuk kiemelkedő az új bionicTURTLE® merevítésnek és a multifunkcionális szigetelő keretnek köszönhetően.

Ecoline és Highline sarkon át nyitható harmonika ajtó

Egyedi nyitási módok

Nincs még egy olyan harmonika ajtó rendszer a piacon, mely akkora szabadságot ad a nyitási módokat tekintve, mint a Solarlux harmonika ajtók. Egy 4 szárnyas Solarlux harmonika ajtót Ön 27 féle nyitási móddal konfigurálhat, ami lehetővé teszi minden beépítési szituációban a legmegfelelőbb választást. 

A Solarlux harmonika ajtók pont úgy és pont oda nyílnak, ahol az Önnek a legmegfelelőbb a közlekedés, vagy a lakberendezés szempontjából. Ne kössön kompromisszumot egy olcsóbb gyártmány kedvéért, használja ki a Solarlux harmonika ajtókban rejlő hihetetlen előnyöket. 

Egészen különleges építészeti megoldást kínál a maradó oszlop nélküli, sarkon át történő nyitás, mellyel teljes épület sarkokat tehet szabaddá.

Akadálymentes közlekedés

A hagyományos nyíló erkélyajtókhoz képest az egyik legnagyobb előny a küszöb nélküli, vagy minimális küszöbmagasságú, akadálymentes közlekedést biztosító kialakítás. Így Ön a botlás veszélye nélkül közlekedhet a lakás és a terasz között.

Akadálymentes küszöb Solarlux harmonika ajtókhoz
Woodline fa harmonika ajtó höszigetelés

Kiváló, passzív háznak megfelelő szigetelés

Az emelő toló ajtókkal ellentétben a harmonika ajtóknál egy adott szélességben több szárny illesztését kell biztosítani. A hőszigetelés szempontjából döntő, hogy a szárnyak közötti tömítettség mindenhol azonos legyen. A működtetés során óhatatlanul előfordul, hogy a szárnyak egymáshoz képest elmozdulnak, így a hőszigetelési képesség nagyságrendekkel romolhat a gyári értékekhez képest.

Természetesen ez nem jelent problémát a Solarlux harmonika ajtóknak, ahol egy oldalsó kiegyenlítő profil lehetővé teszi a beépítési, és szárnyméretek tűrési toleranciáinak egyszerű és gyors kiegyenlítését. A szárnyak szélességi beállítását a tokkereten végezhetjük el, így nem kell minden egyes szárnyat egyesével állítani. Ezáltal a szárnyak közötti tömítések feszítése mindenhol azonos, így érik el az Woodline és Combiline harmonika ajtók a kiváló és tartós hőszigetelési értékeiket.

Könnyű működtetés

Legyen akármekkora is egy Solarlux harmonika szerkezet, a szárnyak könnyedén mozgathatóak maradnak. Ráadásul a kétsoros gördülőcsapágyazott futógörgők nemcsak könnyű, de csendes mozgatást tesznek lehetővé. Mivel a szerkezet súlyeloszlása optimális, így lehetséges, hogy akár 100 kg-os ajtó szárnyakat használjunk benne. Aminek pedig minden vásárló nagyon szokott örülni az az, hogy az egész rozsdamentes görgőtechnika nem igényel karbantartást és teljesen kopásmentes.

Kiemelkedő biztonság

Természetesen a betörésbiztonság miatt sem kell aggódnia. A Solarlux saját fejlesztésű zárószerkezete 24 mm mélyen zár a szárnyban lefelé és felfelé is. A zárási biztonság növelhető Read relével és rejtett kábelvezetéssel, valamint akár minősített RC2 kivitellel is.

A Woodline és Combiline harmonika ajtók fontosabb műszaki paraméterei

   
Beépítési mélység 86 mm / 86 mm
Hőszigetelés megfelelő üvegezéssel Ug=1,0 W/m2K / Ug=1,1 W/m2K
Betörésvédelem RC2 kivitelben is választható
Üvegvastagság 28-48 mm (100 kg szárnysúlyig)
Választható színek Solarlux fa színkollekció

Óriási választék a fa felületekben

Ha valaki egy Solarlux fa harmonika ajtó mellett dönt, akkor szinte korlátlan szabadságot élvezhet a megjelenést illetően. Nem csak a RAL teljes színskálából és a fa színkollekció lazúrozott vagy olajozott felüleleteiből lehet választani, de még az is meghatározható, hogy matt vagy selyemfényű lakkozást szeretnénk. És ami a legjobb, mindegy, hogy matt vagy selyemfényű megjelenést szeretne, mindkettő felár nélkül érhető el.

Kombinálható-e a Woodline és Combiline harmonika ajtó más gyártmányú nyílászárókkal?

Sok esetben előfordul, hogy a Woodline és Combiline harmonika ajtókat más gyártmányú nyílászárók mellett építik be egy épületbe. A legtöbb ablakgyár ugyanis vagy egyáltalán nem gyárt harmonika ajtókat vagy azokat nem fejleszti kellőképpen ahhoz, hogy profi megoldásokat tudjon kínálni. 

Azokban az esetekben, amikor az épület nyílászárói között 1-2 harmonika szerkezet is előfordul, akkor az építkezők többsége csak ezeket választja a Solarlux kínálatából, a többi nyílászárót pedig tetszőleges gyártótól is rendelheti. Mivel a Woodline és a Combiline harmonika ajtókat tetszés szerinti színminta alapján el tudjuk készíteni, ezért azok megjelenése szinte azonos lesz a többi nyílászáróval.

A Woodline és Combiline harmonika ajtók előnyeit akkor is élvezheti, ha az épület többi nyílászáróját más gyártmányból választja ki. 

Solarlux Woodline fa harmonika ajtók

Hol alkalmazhatja az Woodline és Combiline harmonika ajtókat?

A Woodline és Combiline harmonika ajtók széles körben alkalmazhatók ott, ahol a homlokzat nagyobb méretű nyitására van szükség. A teljesség igénye nélkül néhány példa:

  • homlokzati nyílászáróként nagy fesztávolságú és nagy magasságú, nyitható nyílások lezárására
  • terasz/kert kapcsolat kialakításához
  • erkély, vagy terasz ajtóként
  • beltéri medencetér nyitásához
  • térelválasztáshoz
  • üzletportálok lezárásához
  • vendéglátóipari egységek belső terének megnyitásához
  • télikertekhez nyitható oldalfalaként

További felhasználási lehetőségekért és ötletekért tekintse meg kiadványunkat.

Tovább az ötletekhez »

Kinek ajánljuk a Woodline/Combiline fa és fa-alu harmonika ajtókat?

Elsősorban azoknak, akik olyan építészeti megoldásokat képzelnek el az otthonukba, amelyet hagyományos kivitelű nyílászárókkal nem tudnak megvalósítani. Akik tudatosan alakítják ki otthonuk természet közelségét, akik vágynak az aktív kert kapcsolatra és a nagyfokú átjárhatóságra. Ráadásul fontos számukra, hogy természetes anyagokkal vegyék körbe magukat.

Azoknak pedig mindenképpen, akik egy kiforrott, megbízható megoldást keresnek ehhez. Emellett nem bíznak semmit a véletlenre, mert biztosak akarnak lenni abban, hogy hosszú távon működőképes megoldást kapnak.

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu tudástár