Ecoline és Highline harmonika ajtó

Az Ecoline és a Highline típusú alumínium harmonika ajtó nem csupán egy a sok harmonika ajtó gyártmány közül. Ez a két modell ugyanis egyenesági leszármazottja és tökéletesített változata a Solarlux céget alapító Herbert Holtgreife által megálmodott és szabadalmaztatott harmonika ajtó rendszernek. Ezzel a rendszerrel mintegy 40 évvel ezelőtt forradalmasította a harmonika ajtók gyártását és megalkotta az első igazán működőképes és sokoldalúan alkalmazható típust. 

Az Ecoline és a Highline modellek megőrizték a feltaláló által megvalósított legfontosabb alapértékeket, úgy mint a könnyű és megbízható működtetés, a változatos és az egyéni igényekhez igazított nyitási konfigurációk lehetősége. Ugyanakkor továbbléptek a mai kor elvárásainak megfelelő hőszigetelési és biztonsági követelményeit is kielégítő irányba. Mindezek mellett kiemelt helyen szerepel a design, mely kétségkívül a prémium kategória legfelső polcára helyezi a Solarlux harmonika ajtókat.

Mitől különlegesek az Ecoline és Highline harmonika ajtók?

Ecoline és Highline keretszélesség

Minimális látható profilszélesség

Az Ecoline és a Highline modellek megjelenésében is kiemelkedő a mindössze 99 mm keskeny profil kitakarás a szárnyak sorolásánál, ami a mai napig világcsúcsot jelent. Ennek köszönhetően a Solarlux alumínium harmonika ajtók zárt állapotban is a lehető legnagyobb üvegfelületeket biztosítják és alig korlátozzák a szabad átláthatóságot, így Ön nyugodtan élvezheti a panorámát a nappalijából.

Érdemes figyelembe venni, hogy egy fa vagy műanyag tolóajtó esetén, zárt állapotban minimum 300-400 mm keretszélességgel kell számolnia.

Extrém stabilitás

A harmonika ajtók működését hátrányosan befolyásolja a harmonika ajtószárnyak nem megfelelő merevsége, ami nehézkes mozgatást és nyitás-csukást eredményez. Ez különösen nagyobb szárny magasságok (2700 mm fölött és 3 rétegű üvegezés esetén) lehet kritikus, ahol a szárny súlyok már elérik a 100-110 kg-ot. A Solarlux harmonika ajtók egyik nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy miközben a szárnykeretek rendkívül filigránok és keskenyek, addig a stabilitásuk kiemelkedő az új bionicTURTLE® merevítésnek és a multifunkcionális szigetelő keretnek köszönhetően.

Ecoline és Highline sarkon át nyitható harmonika ajtó

Egyedi nyitási módok

Nincs még egy olyan harmonika ajtó rendszer a piacon, mely akkora szabadságot ad a nyitási módokat tekintve, mint a Solarlux harmonika ajtók. Egy 4 szárnyas Solarlux harmonika ajtót Ön 27 féle nyitási móddal konfigurálhat, ami lehetővé teszi minden beépítési szituációban a legmegfelelőbb választást. 

A Solarlux harmonika ajtók pont úgy és pont oda nyílnak, ahol az Önnek a legmegfelelőbb a közlekedés, vagy a lakberendezés szempontjából. Ne kössön kompromisszumot egy olcsóbb gyártmány kedvéért, használja ki a Solarlux harmonika ajtókban rejlő hihetetlen előnyöket. 

Egészen különleges építészeti megoldást kínál a maradó oszlop nélküli, sarkon át történő nyitás, mellyel teljes épület sarkokat tehet szabaddá.

Akadálymentes közlekedés

Ha összehasonlítjuk az Ecoline és Highline harmonika ajtókat a hagyományos erkélyajtókkal, akkor azt láthatjuk, hogy az egyik legnagyobb előny a küszöb nélküli, vagy minimális küszöbmagasságú, akadálymentes közlekedést biztosító kialakítás. Így Ön a botlás veszélye nélkül közlekedhet a lakás és a terasz között.

Akadálymentes küszöb Solarlux harmonika ajtókhoz
Solarlux Ecoline harmonika ajtó állíthatósága

Kiváló, passzív háznak megfelelő szigetelés

Az emelő toló ajtókkal ellentétben a harmonika ajtóknál egy adott szélességben több szárny illesztését kell biztosítani. A hőszigetelés szempontjából döntő, hogy a szárnyak közötti tömítettség mindenhol azonos legyen. A működtetés során óhatatlanul előfordul, hogy a szárnyak egymáshoz képest elmozdulnak, így a hőszigetelési képesség nagyságrendekkel romolhat a gyári értékekhez képest.

Természetesen ez nem jelent problémát a Solarlux harmonika ajtóknak, ahol egy oldalsó kiegyenlítő profil lehetővé teszi a beépítési, és szárnyméretek tűrési toleranciáinak egyszerű és gyors kiegyenlítését. A szárnyak szélességi beállítását a tokkereten végezhetjük el, így nem kell minden egyes szárnyat egyesével állítani. Ezáltal a szárnyak közötti tömítések feszítése mindenhol azonos, így érik el az Ecoline és Highline harmonika ajtók a kiváló és tartós hőszigetelési értékeiket.

Kiemelkedő biztonság

Természetesen a betörésbiztonság miatt sem kell aggódnia. A Solarlux saját fejlesztésű zárószerkezete 24 mm mélyen zár a szárnyban lefelé és felfelé is. A zárási biztonság növelhető Read relével és rejtett kábelvezetéssel, valamint akár minősített RC2 kivitellel is.

Az Ecoline és Highline harmonika ajtók fontosabb műszaki paraméterei

   
Beépítési mélység 67 mm / 84 mm
Hőszigetelés megfelelő üvegezéssel Ug=1,1 W/m2K / Ug=0,9 W/m2K
Betörésvédelem RC2 kivitelben is választható
Üvegvastagság 5-36 mm (90 kg szárnysúlyig) / 22-62 mm (110 kg szárnysúlyig)
Választható színek Solarlux RAL színkollekció

Hol alkalmazhatja az Ecoline és Highline harmonika ajtókat?

Az Ecoline és Highline harmonika ajtók széles körben alkalmazhatók ott, ahol a homlokzat nagyobb méretű nyitására van szükség. A teljesség igénye nélkül néhány példa:

  • homlokzati nyílászáróként nagy fesztávolságú és nagy magasságú, nyitható nyílások lezárására
  • terasz/kert kapcsolat kialakításához
  • erkély, vagy terasz ajtóként
  • beltéri medencetér nyitásához
  • térelválasztáshoz
  • üzletportálok lezárásához
  • vendéglátóipari egységek belső terének megnyitásához
  • télikertekhez nyitható oldalfalaként

További felhasználási lehetőségekért és ötletekért tekintse meg kiadványunkat.

Tovább az ötletekhez »

TIPP- Harmonika ajtó beépítése beltéri medencetérben

A beltéri medencék előnye, hogy télen is élvezhetjük a használatát. De mi a helyzet nyáron? Nyári melegben Ön szívesen zárkózik az épület belsejébe? Ha nem, erre is van megoldásunk.

Tovább a cikkhez »

Hogyan csempésszen luxust az otthonába?

10+1 ÖTLET A MEGVALÓSÍTÁSHOZ

A valóban kivételes otthonok a részletekben rejlenek. Mutatunk Önnek 10+1 exkluzív design megoldást, amivel különlegessé teheti ajtó, ablak vagy burkolatválasztását.

10+1 ötlet luxus otthonokhoz

Mantu tudástár