Miért válasszon kétszárnyú beltéri ajtót?

Címke: #ajtó

Mivel a legújabb belsőépítészeti trendek a nagy, világos és osztatlan tereket kedvelik és használják, egyre kevesebb esetben találkozunk már kétszárnyú beltéri ajtókkal a tervrajzokon. Pedig megvan a maguk előnye, nézzük, mik is azok.

Van, aki kimondottan szeretne kétszárnyú beltéri ajtót, olykor még azon az áron is, hogy valójában semmi szüksége nem lenne rá. De vannak olyan esetek is, amikor kimondottan hasznos nyílászáró megoldás lehet egy kétszárnyú beltéri ajtó.

Összegyűjtöttük, hogy miért érdemes kétszárnyú beltéri ajtó kivitelt választani!

CPL nano matt fekete kétszárnyú beltéri ajtó
CPL nano matt fekete kétszárnyú beltéri ajtó

Ezekben az esetekben jó választás lehet egy kétszárnyú beltéri ajtó

Elsősorban akkor, ha elegendő méretű terek állnak rendelkezésre. A falfelületekből elvett ajtónyílás, és az ajtószárnyak esetleges nyitott állapota nem gátolja a szoba könnyű berendezhetőségét.

Ha két nagyobb helyiséget időszakosan el akarunk választani egymástól, például a nappalit az étkezőtől, vagy a dolgozó szobától, de az ajtó nyitott állapotban is elfér a térben. (Ha ez nincs így, akkor inkább érdemesebb tolóajtót választani erre a célra.)

Ha fontos két helyiség között a hanggátlás (pl. dolgozó szoba és nappali), vagy a szaggátlás. A konyhában készülő ebéd illata nem biztos, hogy mindenki örömére tölti be az egész lakást. A tolóajtó ezekben az esetekben azért nem jó választás, mert nem rendelkezik a nyíló ajtókéhoz hasonló tömítettséggel.

Ezekben az esetekben kerülje a kétszárnyú beltéri ajtó alkalmazását

  • Ha a falnyílás túl keskeny, ezért nem teszi lehetővé, hogy olyan szélességű ajtószárnyat válasszon, amin kényelmes az áthaladás.
  • Ha nincs rá lehetőség, hogy teljesen csukott, vagy nyitott állapotban tartsa.
  • Ha igazából nincs szüksége a kétszárnyú beltéri ajtó csukott és nyitott állapotú funkcióira.